nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Perjuangan perlu pengorbanan – Shahrir

SARANAN Tan Sri Musa Aman kepada Yang Di Pertua Negeri bahawa Datuk Seri Mohd Shafie Apdal tidak mempunyai cukup bilang ahli dewan undangan negeri (ADUN) terbukti tepat apabila selesai PRN Sabah.

Warisan + hanya memperolehi 32 kerusi dan 43.42% dari undi popular. Walaupun Warisan menang 23 kawasan dan merupakan parti yang kerusi DUN yang terbanyak sekali, namun Datuk Seri Shafie Apdal gagal meyakinkan pengundi bahawa PRN ini mampu membawa perpaduan dikalangan rakyat Sabah.

Pemerintahannya selama dua tahun juga tidak berkesan membetulkan keadaan dan suasana politik di negeri itu.

Kesilapan Yang Di Pertua Negeri menerima nasihat Shafie untuk membubarkan Dewan Negeri serta enggan untuk menerima bukti sokongan bagi Musa membawa kepada keadaan dimana Tun Juhar pula yang perlu memilih antara calon BN dan calon Bersatu.

Persetujuan Tun Juhar membubarkan Dewan Negeri Sabah adalah suatu keputusan yang kurang bijaksana.

Keengganan Tun Juhar menerima Musa membuktikan bahawa Shafie sudah hilang keyakinan dewan juga suatu yang kurang bijaksana.

Sekarang, Tun Juhar sebagai Yang Di Pertua Negeri sekali lagi menggunakan ‘kebijaksanaan’ yang sepatut ada pada jawatannya itu.

Sebagai lambang perpaduan rakyat dan negeri, apa pun hasil dari “kebijaksanaan” itu pada masa ini amat sukar membetulkan kerumitan yang telah bermula semenjak selepas PRU14 lagi.

Apa pun keputusan Tun Juhar, ianya tidak mampu mengubati hawa nafsu pemimpin politik sesudah rakyat memberi mandat, mula2nya di PRU14 dan sekarang di PRN ini.

Penyelesaian bukan diatas “kebijaksanaan” Tun Juhar tapi dengan pemimpin2 PPBM di negeri dan pusat untuk mengakui cita-cita politik mereka tidak mampu menyelesaikan kemelut politik negeri Sabah.

PPBM tidak ada kaitan langsung dengan keperluan politik negeri itu. Ia diujudkan semata-mata sebagai permainan politik elit politik Semenanjung.

Haruslah pemimpin2 PPBM Sabah menyedari dan mengaku bahawa mereka akan lebih menghasilkan perpaduan dan kestabilan politik Sabah dengan meninggalkan PPBM dan kembali semula kepada UMNO.

Mengapa hendak menari kepada rentak pemimpin PPBM di Semenanjung?

Apabila wakil2 PPBM kembali kepada UMNO dan BN, bilangan seramai 25 kerusi di dewan sudah jelas melebihi parti Shafie Apdal sebanyak 23 kerusi itu.

Setiap perjuangan perlu kepada pengorbanan. Pengorbanan yang paling besar ialah pengorbanan ego manusia.

#MuafakatSabah

TAN SRI SHAHRIR SAMAD – Facebook Tok Uban

Get real time updates directly on you device, subscribe now.