nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pas gugat keharmonian atau DAP yang sebenarnya?

DAP seperti dijangka terus mempersoalkan pelantikan seorang ahli akademik daripada pimpinan Pas Sabah untuk berada dalam Dewan Undangan Negeri (DUN).

Dalil parti itu senang sahaja kerana Pas sebuah parti Islam maka keharmonian masyarakat di Sabah akan tergugat bila ada wakil parti itu di DUN.

Sekali baca hujah itu seakan golongan tertentu di Barat. Seboleh mungkin menolak apa sahaja yang ada kaitan dengan Islam.

Apa pun dalam bab ini, DAP memang perlu memanfaatkan peluang menghasut rakyat kerana itulah kemahiran terbaik mereka, sama seperti dilakukan pemimpin mereka sejak setengah abad lalu di Semenanjung.

Tampal nama jalan, bawa ke mahkamah soal tulisan jawi yang merupakan tulisan bahasa kebangsaan, ada sahaja isu yang dimainkan mereka bagi menimbulkan prasangka negatif kepada lawan walaupun hakikatnya ketika sama-sama dalam satu kapal dahulu, DAP boleh pula memuji Pas.

Sebagai sebuah parti yang menggunakan nama demokrasi sepatutnya pimpinan DAP bersikap terbuka kepada sesiapa sahaja kecuali pada perkara yang bertentangan Perlembagaan dan undang-undang – seperti fahaman komunis atau mana-mana kumpulan pengganas.

Pas hakikatnya adalah sebuah parti yang sah di sisi perundangan negara dan negeri-negeri yang diperintah mereka tidak pula menunjukkan kebenaran dakwaan DAP itu.

Tiada orang bukan Islam di Kelantan misalnya melaporkan kepada Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) atau Kedutaan Amerika Syarikat (AS) yang mereka ditindas dan tidak bebas mengamalkan anutan.

Tidak seperti dialami penduduk wilayah jiran yang bersempadanan negara kita, yang diketahui kaum minoriti gembira sahaja menjadi rakyat Kelantan.

Malah ada patung agama dan rumah ibadat dibina sehingga mencatat rekod di peringkat serantau sebagai antara terbesar, terpanjang dan sebagainya.

Jika ada yang lebih mengenali Pas, tentunya mereka sedar terdapat pendekatan kepimpinan berbeza misalnya antara kerajaan negeri Kelantan dan Kedah.

Sebenarnya ada ruang fleksibeliti antaranya kerana komposisi kaum. Ini membezakan beberapa perkara dalam kerajaan Pas Kedah ketika mereka menang di negeri itu pada 2008 dengan kerajaan Kelantan yang telah dikuasai sejak 1990.

Begitu lah juga pastinya Pas di Sabah. Pemimpin mereka seperti ADUN dilantik, Dr AliAkbar Golhasan pastinya tahu memposisikan parti dan diri beliau dalam konteks demografi Sabah.

Apatah lagi Dr AliAkbar seorang ilmuwan, pensyarah kanan di sebuah IPTA. Malah beliau sedia bersuara menegur pimpinan partinya jika ada yang tidak sesuai dengan Sabah. Dalam DAP, hampir mustahil ada yang berani bersuara menegur pimpinan tertinggi mereka.

Yang penting DAP, jangan lebih sudu dari kuah. Jangan pula cuba meniup bara politik. Akuilah hakikat demokrasi dan hak Ketua Menteri di sisi perundangan dalam soal ADUN lantikan. -Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.