nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Sektor ekonomi di Klang dibenar operasi seperti biasa

8 OKT: Kerajaan memberi jaminan semua sektor ekonomi di Klang dibenarkan terus beroperasi seperti biasa namun perlu pematuhan ketat terhadap prosedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan.

Menteri Kanan (Perdagangan Antarabangsa dan Industri), Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, pertimbangan itu dibuat disebabkan daerah itu merupakan pusat aktiviti perindustrian yang besar dan hab utama bagi pelabuhan kontena di Malaysia, dengan sumbangan perdagangan di Pelabuhan Klang melebihi RM400 bilion pada tahun lalu.

Menurut beliau, kelonggaran sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Klang telah diputuskan dalam sidang Majlis Keselamatan Negara (MKN) secara maya, pagi tadi.

“Pihak berkuasa diarah untuk meningkatkan penguatkuasaan pematuhan SOP untuk menjamin keselamatan pekerja-pekerja dan rakyat di Klang.

“Kerajaan menyedari bahawa syarikat dan industri termasuk perusahaan kecil dan sederhana (PKS) melabur untuk mewujudkan kemudahan dan langkah-langkah keselamatan serta protokol kesihatan tambahan di premis pekerjaan masing-masing sejak kerajaan membuka semula operasi sektor ekonomi pada awal Mei lalu, “katanya dalam satu kenyataan media, hari ini.

Terdahulu, Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob semalam mengumumkan Klang, Selangor dan tiga daerah di Sabah, iaitu Sandakan, Papar dan Tuaran akan dikenakan PKPB, mulai tengah malam ini.

Langkah itu bagi menangani peningkatan penularan jangkitan kes COVID-19 di empat daerah yang diisytiharkan sebagai zon merah itu diputuskan menerusi Mesyuarat Khas Menteri-Menteri Mengenai Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan

Justeru itu, Azmin yang juga merupakan Ahli Parlimen Gombak memberitahu pihaknya ingin mengingatkan agar syarikat-syarikat dan industri yang berkaitan wajib mematuhi SOP ditetapkan.

“Kegagalan syarikat untuk berbuat demikian boleh mengakibatkan operasi diberhentikan serta merta dan berdepan dengan tindakan undang-undang mengikut akta serta peraturan semasa,” katanya.

Sementara itu, Mohamed Azmin menjelaskan keputusan kerajaan untuk membenarkan sektor ekonomi di Klang beroperasi seperti biasa ketika PKPB dibuat selepas mengambil kira keperluan mengimbangi perlindungan keselamatan dan kesihatan rakyat serta menjamin kelangsungan pekerjaan.

“Selain itu, ia usaha mencerdaskan ekonomi dan memastikan tiada gangguan rantaian bekalan seperti logistik, pengangkutan, makanan, minuman serta lain-lain.

“Dalam memastikan keberkesanan dan kemampanan fasa pemulihan ekonomi pada masa ini, kerajaan bertegas tidak akan berkompromi dalam usaha menjamin keselamatan dan kesihatan rakyat,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.