nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lelaki tular tumbuk bomba dipenjara 6 bulan, denda

20 OKT: Seorang lelaki yang video rakamannya menumbuk seorang anggota bomba sedang bertugas, tular di media sosial minggu lepas, dipenjara enam bulan dan didenda RM6,000 oleh dua Mahkamah Majistret berasingan hari ini.

Majistret Muhammad Noor Firdaus Rosli dan Majistret Syahrul Sazly Md Sain menjatuhkan hukuman itu ke atas Kan Hong Kit, 33, selepas dia mengaku bersalah terhadap pertuduhan menghalang tugas penjawat awam dan memandu secara melulu.

Bagi pertuduhan menghalang tugas penjawat awam, Muhammad Noor Firdaus menjatuhkan hukuman penjara sebulan ke atas pengurus acara itu.

Memetik laporan Bernama, sementara di hadapan Syahrul Sazly, lelaki itu yang didakwa memandu secara melulu, dikenakan hukuman penjara lima bulan dan denda RM6,000 atau penjara tiga bulan jika gagal membayar denda selain lesen memandu digantung selama dua tahun.

Kedua-dua hukuman itu berjalan secara berasingan bermula hari ini.

Mengikut pertuduhan, lelaki itu didakwa dengan sengaja menggunakan kekerasan jenayah bagi tujuan menghalang penjawat awam, Alfred Rudy Anak Tungku, daripada menjalankan kewajipannya sebagai anggota bomba, di tepi Jalan Suakasih Bandar Tun Hussein Onn, Batu 9 Cheras, pukul 10.40 pagi, 15 Oktober lalu.

Pertuduhan dikemukakan mengikut Seksyen 353 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda atau kedua-duanya.

Berdasarkan fakta kes, semasa mangsa iaitu anggota bomba itu sedang menjalankan tugas memadam sebuah kenderaan yang terbakar akibat kemalangan, tertuduh datang dan menyatakan mahu pergi ke keretanya.

Tertuduh telah diberi arahan supaya bertenang dan mengikut arahan, namun dia bertindak agresif dengan menumbuk lengan kiri mangsa dan cuba melarikan diri.

Lelaki itu juga didakwa memandu kereta secara melulu atau dengan kelajuan atau cara yang berbahaya kepada orang awam di Jalan Suadamai Bandar Tun Hussein Onn, Cheras pada 10.26 pagi, hari sama.

Pertuduhan dikemukakan mengikut Seksyen 42 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987, yang membawa hukuman penjara maksimum lima tahun dan denda tidak kurang RM5,000 dan tidak melebihi RM15,000 serta hilang kelayakan memegang lesen memandu tidak kurang dua tahun.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Muhammad Hairuliqram Hairuddin memohon hukuman setimpal memandangkan kejadian itu berlaku dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan sepatutnya orang ramai perlu memberi kerjasama penuh kepada penjawat awam yang sedang menjalankan tugas.

“Apatah lagi, dalam kes ini anggota bomba sedang memadamkan api dari kenderaan milik tertuduh yang sedang terbakar untuk mengelakkan satu letupan besar berlaku di tempat awam.

“Tertuduh juga tidak seharusnya mencederakan anggota bomba yang sedang menjalankan tugas untuk menjaga keselamatan tertuduh sendiri dan juga orang awam. Pihak pendakwaan memohon supaya kepentingan awam diberi keutamaan melebihi kepentingan peribadi tertuduh, ” katanya.

Hairuliqram berkata akibat kecuaian tertuduh yang memandu secara melulu itu telah menyebabkan dua kenderaan telah rosak teruk.

Peguam Nik Azhar Nik Adib dari Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan yang mewakili tertuduh memohon hukuman denda minimum mengambil kira pengakuan salah tertuduh dan ia merupakan kesalahan pertama anak guamnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.