nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Benarkan pencarum KWSP keluar RM10,000

26 OKT: Kerajaan seharusnya mempertimbangkan cadangan banyak pihak agar pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dibenarkan membuat pengeluaran sehingga RM10,000 secara ‘one-off’ dari akaun 1 masing-masing.

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kebenaran itu bertujuan untuk membantu rakyat yang terjejas bagi kegunaan mendesak.

Beliau turut mencadangkan agar permohonan ini boleh dipertimbangkan dengan syarat pemohon juga tandatangan surat aku janji untuk berjanji mencarum semula pengeluaran ‘one-off’ itu dalam tempoh dua tahun akan datang selepas ekonomi pulih, tidak termasuk caruman bulanan biasa.

Najib Razak
NAJIB RAZAK

“Namun, saya nak nasihatkan bahawa dividen KWSP biasanya lebih tinggi berbanding kadar faedah simpanan bank dan simpanan KWSP adalah amat penting untuk usia tua kita selepas bersara.

“Sebab itu, jangan membuat pengeluaran KWSP jika tiada kegunaan mendesak,” katanya dalam hantaran Facebook miliknya, hari ini.

Sebelum ini, kerajaan membenarkan pencarum KWSP mengeluarkan maksimum RM6,000 dari akaun 2 KWSP menerusi skim i-Lestari.

Bayaran itu dibuat secara beransur-ansur selama 12 bulan bagi membantu pencarum yang terjejas akibat kesan COVID-19.

Pada masa yang sama, Najib yang juga bekas Menteri Kewangan menjelaskan, syarat aku janji yang dicadangkan itu bukan bertujuan mendesak pencarum membuat bayaran balik.

Menurut beliau, niatnya adalah untuk menggalakkan pencarum melebihkan simpanan usia tua sebab dividen KWSP adalah lebih tinggi.

“Jika tak dapat bayar balik dalam masa dua tahun, tiada penalti dan KWSP tak boleh buat apa-apa.

“Cuma untuk memperingatkan pencarum bahawa simpanan dalam KWSP adalah penting dan akhirnya akan menguntungkan pencarum,” jelasnya. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.