nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Deepavali: Larangan rentas kawasan PKPB, PKPD

5 NOV: Sidang khas Majlis Keselamatan Negara (MKN) hari ini menetapkan bahawa pergerakan merentas mukim, daerah atau negeri dari kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) bagi tujuan balik kampung adalah tidak dibenarkan.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, sidang tersebut juga bersetuju untuk membenarkan penganut Hindu mengikuti sesi upacara sembahyang pada hari pertama sahaja di kawasan-kawasan yang dilaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) dan PKPB dengan prosedur operasi standard (SOP) ketat yang telah ditetapkan.

Menurut beliau, rumah ibadat Hindu atau kuil perlu menyediakan kaunter di pintu masuk bagi memeriksa suhu badan dan saringan gejala berkaitan COVID-19 seperti batuk, sakit tekak atau sesak nafas.

“Kehadiran menggunakan aplikasi MySejahtera atau direkodkan di dalam buku kehadiran.

“Penganut yang menghidap penyakit kronik, warga emas dan kanak-kanak berumur 12 tahun ke bawah tidak digalakkan hadir,” katanya dalam sidang media di Kementerian Pertahanan, Kuala Lumpur, hari ini.

ISMAIL SABRI YAAKOB
ISMAIL SABRI YAAKOB

Ismail Sabri menambah, upacara sembahyang hendaklah mematuhi sepenuhnya SOP Pembukaan Rumah Ibadat yang telah dikeluarkan dan tidak melebihi 30 orang pada satu-satu masa tertakluk kepada keluasan ruang rumah ibadat (kuil) dengan penjarakan fizikal.

Beliau memberitahu, sesi upacara sembahyang perlu diadakan bermula jam 7.00 pagi sehingga jam 12.00 tengah hari dengan pembahagian sebanyak lima sesi sahaja (30 minit setiap sesi) dan diselangi dengan operasi sanitasi selama 30 minit sebelum memulakan sesi baharu.

“Manisan perlu diagihkan secara berbungkus kepada para penganut dan terus bersurai selepas selesai upacara sembahyang,” jelasnya.

Bagi sambutan perayaan di rumah kediaman atas tanah, Ismail Sabri berkata, ia dibenarkan dalam kalangan keluarga terdekat dan mesti tidak melebihi 20 orang pada satu-satu masa.

Beliau menjelaskan, kapasiti bagi rumah kediaman strata dengan keluasan kurang daripada 1500 kaki persegi (tidak melebihi 10 orang) dan bagi keluasan melebihi 2500kps (tidak melebihi 15 orang) pada satu-satu masa.

“Ahli keluarga / individu digalakkan memakai pelitup muka, memastikan penjarakan fizikal sekurang-kurangnya 1 meter dan sentiasa mengutamakan kebersihan diri,” ujarnya.

Aktiviti jualan dan perniagaan di kawasan PKPB hanya di premis yang dibenarkan oleh pihak berkuasa tempatan sahaja.

Sementara itu, berhubung SOP Deepavali di kawasan PKPD, Ismail Sabri berkata, upacara sembahyang di rumah ibadat (kuil) adalah tidak dibenarkan.

“Sambutan perayaan dibenarkan bagi seisi keluarga dalam rumah yang sama sahaja dengan memastikan penjarakan fizikal, kebersihan diri dan mengelakkan 3C iaitu bersesak, ruang tertutup dan juga perbualan jarak dekat.

“Melaksanakan sanitasi secara berkala terutamanya terhadap meja makan dan permukaan yang terdedah kepada banyak sentuhan.

“Walau bagaimanapun, aktiviti ziarah dikawasan PKPD adalah tidak dibenarkan,” katanya.

Beliau menegaskan, aktiviti jualan/perniagaan di kawasan PKPD adalah tidak dibenarkan. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.