nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

RM81 juta: Perlu merangkumi ambil kakitangan asal JASA

10 NOV: Peruntukan RM81 juta kepada Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) menerusi Belanjawan 2021 akan menjadi tidak bermatlamat jika kerajaan mengambil pekerja baru sebagai kakitangannya.

Pengerusi Majlis Ahli Parlimen Perikatan Nasional (PNBBC), Datuk Seri Shahidan Kassim berkata, walaupun penubuhan semula JASA dilihat membuka peluang pekerjaan namun ia akan dikritik masyarakat jika ia tidak mempunyai hala tuju yang betul.

“Yang paling besar adalah untuk mengambil balik kakitangan asal, justeru peruntukan itu nampak selari kerana ia lebih melibatkan emolumen dan juga program.

“Tapi kalau tidak diambil pegawai lama, RM81 juta ini memang tidak bermatlamat dengan mengambil pekerja baru yang kita belum tahu hala tuju JASA ke mana.

“Jika ini melibatkan emolumen yang perlu dibayar bagi pekerja-pekerja yang diberhentikan, dengan itu saya menyokong Belanjawan ini,” katanya kepada PN BBC Portal.

Ini kerana, kata Ahli Parlimen BN Arau itu, peruntukan tersebut bagi operasi dan pembayaran gaji kakitangan selain memberi saguhati kepada pekerja yang diberhentikan sejak dua tahun lalu kerana terpaksa berdepan dengan pelbagai dugaan dan cabaran untuk mendapatkan pekerjaan baru.

“JASA ini dikembalikan semula, maka ia perlukan peruntukan sedemikian kerana pada 2018 jabatan itu mendapat peruntukan RM81.7 juta,” jelasnya.

Perbahasan beberapa ahli Parlimen setakat ini membangkitkan soal perincian fungsi JASA dan tujuan ia ditubuhkan semula.

Ini termasuk mengenai keperluan penubuhan JASA di saat negara berdepan pandemik Covid-19 yang kini memasuki gelombang ketiga.

Pagi ini ketika membahaskan Belanjawan 2021, Datuk Seri Najib Tun Razak turut membangkitkan soal jumlah peruntukan kepada JASA walaupun beliau tidak menafikan pentingnya aspek komunikasi bagi menjelaskan dasar kerajaan.

Sebelum ini, Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKMM) dalam satu kenyataan menjelaskan penubuhan JASA antara lain bertujuan membantu kerajaan memerangi pandemik COVID-19, merapatkan perpaduan dengan menyediakan maklumat tepat serta sahih kepada masyarakat.

KKMM juga memberi jaminan penubuhan semula JASA tidak dianggotai oleh pasukan bermotifkan politik, sebaliknya membabitkan kumpulan yang ditugaskan untuk mengukuhkan sahsiah serta pembangunan sosial masyarakat berbilang bangsa.

KKMM berkata, JASA akan bertindak sebagai agensi penyebaran maklumat dan komunikasi secara tersusun, strategik serta bersasar mengikut keperluan segmen masyarakat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.