nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rayer jangan putar belit kenyataan DG Kesihatan takut mati – Shahidan

11 NOV: Ahli Parlimen DAP Jelutong, RSN Rayer tidak perlu memutar belit kenyataan Datuk Seri Tiong King Sing yang menyifatkan Ketua Pengarah Kesihatan “takut mati” kerana tidak ke Sabah untuk melakukan pengawasan wabak COVID-19 di negeri itu.

Pengerusi Majlis Ahli Parlimen Perikatan Nasional (PNBBC) Datuk Seri Shahidan Kassim berkata, itu bukan kenyataan Tiong sebaliknya Ahli Parlimen Bintulu hanya menyampaikan apa yang beliau dengar dalam perbahasan Bajet di Dewan Rakyat, hari ini.

“Ada orang cakap, frontliners cakap, DG (Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Noor Hisham Abdullah) tak turun padang ke Sabah, takut mati ka. Itu (yang) Tiong cakap. Jadi saya ingin betulkan, sebab bukan niat dia (Tiong) kata lebih dari itu,” ujar Shahidan.

Katanya, Rayer sengaja mengambil kesempatan atas kenyataan Tiong apabila menuntut Tiong menarik balik kenyataan tersebut.

“Sudah tentu pengumpulan semua maklumat berkaitan kes COVID-19 dibuat di ibu pejabat atau di Kementerian Kesihatan  (bagi memudahkan laporan dalam sidang media harian).

“Masa Pakatan Harapan (PH) DG tidak diberi peranan yang sepatutnya. Di waktu Perikatan Nasional (PN), DG dan Menteri Kesihatan buat kenyataan,” tegas Shahidan.

Katanya, rakyat faham apa dilakukan kerajaan PN ketika ini berbanding apa dilakukan kerajaan PH seawal pandemik COVID-19 di negara ini pada Februari lalu.

“Kita masih ingat Menteri Pelancongan ketika itu berkata, keadaan COVID-19 ketika itu tidak bahaya dan pelancong boleh datang melihat tempat menarik di negara ini.

“Menteri Kesihatan dan DG pun ada duduk di belakang. DG tidak diberikan tugas sepatutnya seperti dilakukan kerajaan PN sekarang,” katanya lagi.  

Shahidan merujuk kenyataan bekas Mementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Datuk Mohamaddin Ketapi yang akan menulis surat kepada pihak berkenaan agar menghentikan larangan kepada pelancong yang mahu melawat sesuatu lokasi tumpuan.

“Tolong jangan halang pelancong untuk melawat tempat yang perlu dan yang nak dilawati oleh pelancong-pelancong ini.

“Ini tak bagus, ini salah sama sekali. Kita nak halang orang melawat dalam negara kita, apa semua ini?” soalnya pada sidang media selepas menghadiri mesyuarat khas dan taklimat bersama kementeriannya dan Kementerian Kesihatan Malaysia, di Putrajaya, Februari lalu.

Dewan Rakyat pada tengahari tadi kecoh seketika ekoran pertikaman lidah antara Tiong dan Rayer selepas Ahli Parlimen Bintulu mengeluarkan kenyataan Ketua Pengarah Kesihatan “takut mati” sebab tidak turun ke Sabah.

Kata Rayer, dia tidak akan membenarkan Tiong “menghentam” Noor Hisham dan menganggap ia sebagai tindakan “kurang ajar”.

Shahidan yang berada di dalam Dewan bangun dan dan meminta Rayer duduk tetapi wakil eakyat DAP itu terus bising.

Timbalan Speaker Datuk Seri Azalina Othman Said kemudian meminta Rayer untuk duduk dan memberi amaran akan mengusirnya keluar dari Dewan Rakyat jika tidak berbuat demikian.

Namun Rayer enggan mengikuti arahan Azalina. Sejurus kemudian Azalina mengarahkan wakil DAP berkenaan keluar dari dewan.

Sejurus selepas Rayer keluar Dewan, Azalina memberi dua pilihan kepada Tiong sama ada untuk menarik balik kenyataannya atau menjelaskan perkara yang disebutkannya.

Bagaimanapun, Tiong tetap enggan menarik balik kenyataannya.

“Ini suara petugas barisan hadapan, jadi saya tidak mahu tarik balik. Selalu (Noor Hisham) hantar orang. Dia kena pergi jugalah,” tegas Tiong.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.