nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tengku Zafrul profesional, tak main politik

11 NOV: Menteri Kewangan, Tengku Datuk Sri Zafrul Tengku Abdul Aziz dipuji kerana bersifat profesional dan tidak mengambil kesempatan untuk bermain politik ketika membentangkan Belanjawan 2021 di Dewan Rakyat, Jumaat lalu.

Ahli Parlimen PAS Pasir Mas, Ahmad Fadhli Shaari berkata, ucapan Belanjawan 2021 juga memberikan tumpuan kepada usaha kerajaan untuk mereka yang kehilangan sumber pendapatan, pekerjaan dan menganggur akibat pandemik Covid-19 yang sedang melanda sekarang.

“Apabila meneliti satu persatu apa yang dipaparkan dalam Belanjawan sejak ia diletakkan di atas meja MP, mendengar satu persatu patah demi patah ucapan belanjawan 2021 dibentangkan Menteri Kewangan ketika membentangkan Belanjawan 2021 pada Jumaat lalu, amat profesional dan tidak digunakan sebagai kesempatan untuk bermain politik.

AHMAD FADHLI SHAARI
AHMAD FADHLI SHAARI

“Ucapan Belajawan 2021 dibuat dengan mengambil kira pandangan pelbagai pihak selepas sesi libat urus dibuat. Sebagai contohnya pada 4 September 2020 kami rombongan Pemuda PAS telah mengadakan kunjungan dan pertemuan dengan YB Menteri Kewangan di Putrajaya.

“Antara cadangan dikemukakan Pemuda PAS ialah penubuhan ‘Youth Work Force Malaysia’ dipengerusikan oleh yang dipengerusikan sendiri oleh PM yang memberikan fokus pengangguran dalam kalangan anak muda,” katanya ketika membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2021 (Belanjawan 202) dalam sidang Dewan Rakyat, sebentar tadi.

Ahmad Fadhli berkata beliau mewakili Pemuda PAS sangat menyambut baik cadangan kerajaan untuk menubuhkan Majlis Pekerjaan Malaysia yang tepat pada masanya dalam merungkai masalah ini.

“Mewakili PAS menerusi sayap pemudanya saya merakamkan ribuan terima kasih kepada kerajaan kerana keprihatinan tentang masalah pengangguran dalam kalangan belia ini.

“Kami juga cukup yakin dengan usaha dan berkat doa semua kita akan berjaya melepasi segala rintangan ini. Teguh kita menang bersama,” katanya.

Walau bagaimanapun, Ahmad Fadli berkata, beliau melahirkan kebimbangan mengenai unjuran pertumbuhan ekonomi dibentangkan dalam Belanjawan 2021 iaitu antara 6.5 peratus hingga 7.5 peratus pada tahun depan.

“Kebimbangan saya ialah sekiranya unjuran ini tidak menjadi kenyataan adakah Belanjawan 2021 akan dipinda semula. Soalan saya adalah sejauh mana keyakinan kerajaan bahawa unjuran ini boleh menjadi kenyataan.

“Pengalaman singkat saya di Dewan Rakyat ini pernah menyaksikan Menteri Kewangan pada 2018 iaitu YB Bagan (Lim Guan Eng) membuat unjuran harga minyak pada kadar US$72 setong untuk Belanjawan 2019.

“Pada waktu itu kami dipihak pembangkang berulang kali menyatakan kebimbangan bahawa tindakan kerajaan mengunjurkan harga minyak dunia pada kadar USD$72 setong adalah suatu langkah agak bahaya dan tidak munasabah.

“Tetapi kerajaan (PH) pada masa itu tetap bertegas bahawa harga minyak diunjurkan pada kadar USD$72 setong yang akhirnya tidak menjadi kenyataan sehingga hujung 2019. Sudah pasti dalam merangka belanjawan kita kena bersedia untuk menghadapi senario sedemikian,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.