nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Bukan setakat 10 peratus, tapi dua bulan gaji

23 NOV: Sebagai tanda keprihatinan semua anggota Kabinet termasuk Perdana Menteri, Menteri Kanan, Menteri dan Timbalan Menteri di bawah kerajaan Perikatan Nasional (PN) sudah pun menyumbangkan dua bulan gaji atau 25 peratus daripada gaji tahunan mereka kepada Tabung Covid-19 ditubuhkan kerajaan sebelum ini.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas), Datuk Seri Mohd Redzuan Md Yusof, berkata kalau dilihat kerajaan PN bukan hanya memotong gaji sebanyak 10 peratus seperti disarankan oleh beberapa wakil rakyat PH.

“Saya mahu memaklumkan kepada semua Ahli Dewan Rakyat bahawa kalau kita lihat semua anggota Kabinet Kerajaan PN (Perdana Menteri, Menteri Kanan, Menteri dan Timbalan Menteri) sudah pun membuat pemotongan atau tidak mengambil gaji masing-masing dua bulan atau kira-kira 25 peratus daripada gaji tahunan.

“Jadi saya rasa kita sudah ambil langkah yang amat peka dengan keadaan ekonomi negara dan sudah melaksanakan tanggungjawab kita untuk memotong gaji Perdana Menteri, Menteri Kanan, Menteri dan Timbalan Menteri,” katanya ketika mengulung perbahasan Rang Undang-Undang Perbekalan 2021 (Belanjawan 2021) bagi pihak Jabatan Perdana Menteri di Dewan Rakyat di sini, sebentar tadi.

Beliau berkata demikian ketika menjawab cadangan dikemukakan oleh Ahli Parlimen Langkawi, Tun Dr Mahathir Mohamad; Ahli Parlimen Panda, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Ahli Parlimen Jerlun, Datuk Seri Mukhriz Mahathir yang mencadangkan supaya gaji Perdana Menteri, Menteri Kanan, YB Menteri dan Timbalan Menteri dipotong antara 10 hingga 30 peratus untuk memulihkan ekonomi negara.

Mengulas lanjut, Redzuan berkata kerajaan juga mengucapkan terima kasih di atas keprihatinan Ahli Parlimen terhadap usaha-usaha bagi membanteras wabak COVID-19 dan bagi membantu meringankan beban rakyat dengan mencadangkan pemotongan gaji anggota Jemaah Menteri untuk disumbangkan kepada Tabung COVID-19.

“Sebagai tanda keprihatinan, Kerajaan PN sudah memutuskan semua Anggota Pentadbiran meliputi Perdana Menteri, Menteri Kanan, Menteri dan Timbalan Menteri menyumbangkan bukannya 10 peratus daripada gaji tetapi sebanyak dua bulan gaji mereka kepada Tabung COVID-19 untuk membantu pihak-pihak yang terjejas akibat penularan wabak berkenaan dan sebagai tanda empati dan solidariti terhadap Anggota Pentadbiran.

“Kerajaan juga mengalu-alukan semua pihak termasuk Ahli Parlimen seperti mana cadangan Yang Berhormat Pandan untuk tampil membantu dan menyumbang dalam apa cara kapasiti mereka bagi meringankan beban rakyat dalam mendepani wabak COVID-19 serta bagi memulihkan ekonomi negara,” katanya.

Terdahulu, Redzuan menjelaskan kerajaan tetap akan meneruskan usaha untuk menjayakan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB2030) biarpun negara sedang menghadapi masalah penularan pendemik Covid-19.

Beliua berkata WKB2030 akan diteruskan sebagai wawasan baharu dan menjadi dasar pembangunan serta dasar ekonomi negara bagi mencapai 3 objektif utama iaitu menstruktur ekonomi negara, menangani ketidaksamaan dan membina negara.

“WKB2030 ini adalah wawasan yang inklusif yang akan membawa dan menjadikan Malaysia sebuah negara maju di mana pengagihan ekonomi adalah lebih adil dan saksama.

“Oleh itu, dengan wawasan yang jelas, maka perancangan yang efisien dan tepat dapat dilaksanakan dan seterusnya masalah jurang pendapatan serta jarak ekonomi di antara bandar dan luar bandar dapat dikurangkan dan dikecilkan.

“Antara aktiviti pertumbuhan ekonomi utama yang akan menjadi tumpuan adalah ekonomi digital, mengindustrikan pertanian, revolusi perindustrian keempat, hub halal dan makanan, pengangkutan, logistik dan mobiliti lestari, pendidikan serta pertanian pintar dan bernilai tinggi.

“Aspirasi WKB2030 ini adalah untuk menyediakan satu taraf hidup yang wajar kepada semua rakyat pada tahun 2030 ini telah diperhalusi dan diterjemahkan dalam penggubalan Rancangan Malaysia Kedua belas (RMK-12),” katanya.

Dalam pada itu, Redzuan berkata kerajaan memperuntukan sebanyak RM150 juta semasa Belanjawan 2021 untuk Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) adalah untuk digunakan bagi keperluan agensi terbabit.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.