nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan kaji pelaksanaan darurat di Gerik, Bugaya

24 NOV: Kerajaan sedang meneliti dan mempertimbangkan untuk menangguhkan Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Gerik dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bugaya seperti yang dilaksanakan di Parlimen Batu Sapi di mana Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa mengisytiharkan Proklamasi Darurat di kawasan parlimen tersebut.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-Undang dan Parlimen), Datuk Takiyuddin Hassan berkata, kajian teliti tersebut sedang dilaksanakan oleh Kementerian Kesihatan (KKM) dan Majlis Keselamatan Negara (MKN) bagi memastikan terdapat keperluan untuk menangguhkan PRK di Parlimen Batu Sapi dan DUN Bugaya.

Menurut beliau, kerajaan hari ini nekad untuk menangguhkan sebarang pilihan raya bagi membuktikan kerajaan hari ini berusaha sedaya upaya untuk membendung pandemik COVID-19 daripada meningkat dengan lebih serius.

takiyuddin hassan
TAKIYUDDIN HASSAN

“Sebab itulah berpandukan kepada Perkara 150 Perlembagaan Persekutuan, Jemaah Menteri putuskan untuk arahkan Perdana Menteri menasihati Yang di-Pertuan Agong untuk mengisytiharkan sebahagian daripada Persekutuan iaitu Parlimen Batu Sapi diisytihar darurat.

“Tindakan yang sama akan dipertimbangkan dan dilaksanakan bagi DUN Bugaya dan Parlimen Gerik sekirnaya berdasarkan penilaian risiko oleh KKM dan MKN yang berlandaskan sebagaimana di Batu Sapi. Antara masalah di Batu Sapi ialah garis panduan prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan oleh MKN kemungkinan besar tidak dapat dipatuhi sepenuhnya,” katanya dalam waktu pertanyaan-pertanyaan menteri sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Takiyuddin menjawab soalan Ahli Parlimen BN Pontian, Datuk Seri Ahmad Maslan tentang sama ada kerajaan bercadang untuk menasihati Seri Paduka bagi mengisytiharkan darurat di DUN Bugaya dan Parlimen Gerik seperti di Parlimen Batu Sapi.

Selain itu, beliau memberitahu, kerajaan juga perlu melaksanakan penangguhan PRK disebabkan kekangan petugas daripada Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) dan KKM yang ramai di antara mereka amat takut untuk bertugas disebabkan gelombang COVID-19 yang sedang meningkat.

“Pelantikan petugas pilihan raya sehingga 6 November daripada sepatutnya 837 orang petugas SPR hanya 143 orang shaja yang sanggup bertugas. Begitu juga KKM memaklumkan kekangan untuk sediakan pegawai dan kakitangan kesihatan bagi mengendalikan pengudi-pengundi di Batu Sapi yang berjumlah lebih daripada 32,000.

“Atas dasar itu, kerajaan perpendapat pengisyitiharan darurat amat tepat dan langkah yang diambil oleh Seri Paduka amat bertepatan dengan perlembagaan dan ia bukan sesekali satu tindakan yang bercanggah dengan amalan demokrasi,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.