nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Salah fakta isu PATI Sabah, Hamzah sekolahkan Azis

25 NOV: Ahli Parlimen Warisan Sepanggar, Datuk Mohd Azis Jamman hanya mampu terdiam apabila ‘disekolahkan’ oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hamzah Zainudin berhubung isu pendatang asing tanpa izin (PATI) di Sabah.

Pada mulanya, Mohd Azis dengan ‘garangnya’ mendesak Hamzah menjelaskan tentang dakwaan beliau pernah mengeluarkan kenyataan kononnya PATI tidak akan pulang ke negara asal sekiranya Gabungan Rakyat Sabah (GRS) tidak menang Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah.

Namun, Hamzah dengan tenang menyatakan bahawa Mohd Azis perlu meneliti semula kenyataan itu kerana terdapat kekeliruan berhubung fakta sebenar.

“Apa dibangkitkan Sepanggar, Yang Berhormat dengar balik semula apa yang saya katakan adalah saya tidak mahu melihat ramai mereka yang tiada dokumen untuk tinggal di Sabah dan kalau mereka mahukan wakil rakyat itu berjuang bersama saya, pastikan dia menang. Kalau tidak saya tidak saya terpaksa bekerja dengan orang lain sebab kawasan itu nak kan beliau.

“Saya kata okay, kalau kalah saya pilih orang lain bukan dia, itu terpulanglah, kalau mereka nakkan orang mereka menang bekerjasama dengan saya dia menang dan kalau dia kalah saya terpaksa ambil orang lain untuk bekerjasama. Isu mudah terpulang pada rakyat menentukan. Jadi, bukan tak mahu bekerjasama dengan sesiapa,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menggulung perbahasan Rang Undang-Undang Perbekalan (Belanjawan) 2021 peringkat dasar bagi kementeriannya dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Setelah Hamzah selesai memberi penjelasan, Mohd Azis kelihatan seperti tidak berpuas hati dan terus ‘berceramah’ tentang isu tersebut sehingga ditegur oleh Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Seri Azalina Othman Said.

Dalam perkembangan berkaitan, Hamzah menyatakan, cadangan pemberian ganjaran kepada pemberi maklumat berkenaan isu PATI boleh dipertimbangkan bagi meningkatkan pengesahan kesalahan yang melanggar kesalahan di bawa Jabatan Imigresen Malaysia.

Menurut beliau, Seksyen 26 Akta Pelindungan Pemberi Maklumat 2010 (Akta 771) membenarkan mana-mana agensi untuk memberi ganjaran dalam apa jua bentuk kepada pemberi maklumat berhubung pendedahan kelakuan tidak wajar atau memudaratkan.

“Berdasarkan Seksyen C Akta Imigresen, Ketua Pengarah boleh memperintahkan imbuhan sebagaimana difikirkan patut untuk dibayar kepada mana-mana orang bagi apa-apa perkhidmatan yang diberikan berhubung dengan pengesanan dan pendakwaan bagi suatu kesalahan di bawah akta tersebut.

“Justeru, cadangan pemberian ganjaran tentang isu pati boleh dipertimbangkan bagi meningkatkan pengesahan kesalahan imigresen berkenaan,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.