nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Mustahil UMNO Perak kerjasama dengan DAP

5 DIS: Walaupun UMNO tidak menyokong usul undi percaya terhadap Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu di Dewan Undangan Negeri (DUN) semalam, namun parti itu diyakini akan konsisten dengan keputusan tidak membentuk sebarang kerjasama politik dengan Pakatan Harapan (PH), khususnya DAP.

Penganalisis politik, Profesor Madya Dr Kartini Aboo Talib berkata, ini kerana UMNO sebelum ini di peringkat pusat telah berpendirian tetap untuk tidak bekerjasama dengan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan DAP.

“Kalau dilihat seolah-olah Barisan Nasional (BN) sejajar dengan DAP (menolak usul menyokong Ahmad Faizal) namun hakikat sebenar mereka bukan menyokong DAP.

KARTINI ABOO TALIB

“DAP pula hanya dilihat mengambil kesempatan atas perkara ini. Sukar untuk kita saksikan UMNO dan DAP bergabung (sama-sama bentuk kerajaan) kerana perbezaan ideologi itu besar.

“Apapun berlaku, siapapun memimpin, yang penting kita sebagai rakyat mahu pemimpin itu beri keutamaan kepada rakyat. Tak kisahlah apa pun kepentingan mereka. Kalau parti itu telah mengetepikan rakyat, saya rasa rakyat kena bertindak bijak mencari pilihan yang baharu,” katanya ketika dihubungi PN BBC Portal, hari ini.

Dr Kartini mengulas tentang keputusan undi percaya terhadap Ahmad Faizal dalam sidang DUN Perak semalam yang menyaksikan majoriti ADUN di negeri itu hilang kepercayaan terhadapnya.

Keputusan undi belah bahagi yang dijalankan mendapati sebanyak 48 ADUN tidak bersetuju berbanding 10 bersetuju manakala satu undi rosak atau berkecuali.

Ahmad Faizal petang semalam menyembah maklum kedudukan semasa kerajaan negeri Perak di bawah Perikatan Nasional (PN) kepada Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan tidak akan mengusulkan pembubaran DUN demi keutamaan kesihatan rakyat.

Menurut beliau, nyawa rakyat adalah jauh lebih penting berbanding kedudukannya yang kini gagal mendapat sokongan majoriti ADUN dalam usul keyakinan terhadapnya selaku Menteri Besar Perak pada persidangan DUN semalam.

Sementara itu, Kartini yang merupakan Timbalan Pengarah Institut Kajian Etnik (KITA) Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) memberitahu, ketika ini, semua pihak perlu menghormati tindakan yang dilakukan Ahmad Faizal selain menunggu kenyataan rasmi dari Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah terhadap perkara tersebut.

“Jadi, kena tunggu peranan Sultan Perak dalam situasi ini. Baginda sudah tentu mempunyai hak menyatakan pandangan siapa pada pandangan baginda yang terbaik untuk rakyat Perak.

“Sultan sememangnya mempunyai hak berperanan dalam situasi ini,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.