nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

25,000 peniaga kecil dibantu beralih digital – Wan Junaidi

13 DIS: Kira-kira 25,000 perniagaan kecil di seluruh negara akan dibantu oleh Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MEDAC) untuk beralih kepada perniagaan digital dalam tempoh antara setahun hingga dua tahun akan datang.

Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata, langkah itu penting bagi memastikan kelangsungan hidup mereka dalam era pasca COVID-19.

Menurut beliau, MEDAC menjangka dapat melihat kesan berganda hasil pelbagai program termasuk kerjasama antara SMECorp dan perkhidmatan penghantaran Warong Riders melalui Program Micro Connector SME Corp.

Wan Junaidi memberitahu, di bawah program ini, MEDAC menyasarkan untuk mempunyai kira-kira 5,000 penunggang perkhidmatan penghantaran menyertai program Warong Riders, yang akan diwujudkan di semua kawasan Parlimen di seluruh negara.

“Program ini bukan sahaja untuk memberi peluang pekerjaan tetapi juga membolehkan penunggang ini menjadi pembimbing rakan sebaya yang akan membantu mewujudkan kesedaran dan membantu dalam proses migrasi perniagaan Mak Cik Kiah daripada tradisional kepada digital.

“Saya berpendapat ia dapat dicapai untuk seorang penunggang yang berpotensi terlibat dengan lima perniagaan kecil, dan membantu menjelaskan dan membantu mereka dalam proses pendigitalan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau menambah, agensi lain seperti Institut Keusahawanan Negara (INSKEN) dapat membantu dengan program kesedaran dan peningkatan kemahiran yang diperlukan melalui latihan dan bimbingan.

Wan Junaidi memberitahu, setakat ini, INSKEN telah membantu melatih kira-kira 5,000 usahawan untuk beralih daripada operasi perniagaan tradisional mereka kepada digital melalui program bimbingan khas, iaitu Online Onboarding Coaching (E-Board), menyasarkan untuk membantu 5,900 usahawan melalui beberapa program bimbingan, termasuk E-board, Penjaja Onboarding Programme (POP) dan program IBT pada tahun depan.

Beliau menjelaskan, kos keseluruhan yang terlibat untuk membantu perniagaan kecil beralih kepada dalam talian adalah besar dan berdasarkan peruntukan yang diberikan kepada MEDAC dan agensinya, ia tidak akan mempunyai dana yang mencukupi untuk melaksanakan tugas mencabar ini sendiri.

Sehubungan itu, Wan Junaidi berkata, MEDAC berminat untuk bekerjasama dengan kementerian lain dalam pelbagai program untuk membantu perniagaan kecil mendigitalkan operasi mereka.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.