nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PAS, UMNO selesai bahagi kerusi, guna logo parti

14 DIS: PAS akan menggunakan logo parti itu dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) meskipun berada dalam Perikatan Nasional (PN), kata Ketua Dewan Ulamak PAS, Dr Nik Muhammad Zawawi Salleh.

Jelasnya ini kata sepakat yang dicapai hasil perbincangan bersama dengan pucuk pimpinan UMNO dan Bersatu.

“Setakat ini kita buat keputusan guna logo masing-masing berdasarkan sebab dan hujah sendiri,” katanya kepada PNBBC portal.

Dalam pada itu, Nik Zawawi yang menjangkakan PRU15 akan diadakan Mac ini, menjelaskan bahawa PAS sudah bersedia dari semua aspek termasuk selesai pembahagian kerusi dengan UMNO berdasarkan persefahaman dalam Muafakat Nasional.

Nik Mohamad Zawawi Salleh

Malah parti itu juga merasakan PRU15 perlu segera diadakan bagi menyelesaikan semua kemelut yang melanda negara ketika ini.

“Pembahagian kerusi UMNO dan PAS sudah selesai. (kira-kira) 80 peratus secara mudahnya (selesai). Tinggal UMNO dengan Bersatu sahaja ada konflik sikit,” katanya.

Menurut Ahli Parlimen Pasir Puteh itu, PAS dan UMNO tidak akan bertembung kerusi sama ada di Parlimen atau pun Dewan Undangan Negeri (DUN)

“Macam mana hendak bertembung sebab kita sudah ada perjanjian Apabila peringkat pusat buat keputusan, kena patuh kerana watikah sudah ditandatangani. Kalau nak masuk (bertanding) juga bertandinglah bebas.” ujarnya

Pada awal September lalu, Setiausaha Agung BN Tan Sri Annuar Musa mengumumkan UMNO, PAS dan Bersatu memutuskan untuk mewujudkan jawatankuasa di anggotai lima individu bagi rundingan pembahagian kerusi.

Menurut Annuar perkara itu diputuskan berikutan bagi memudahkan satu lawan satu dengan pembangkang atau Pakatan Harapan (PH).

Nik Zawawi yang juga Setiausaha Agung Majlis Syura Ulamak PAS, memaklumkan PAS akan menampilkan beberapa muka baru dalam PRU itu nanti.

“PAS akan tampilkan 10 peratus muka baru. Kelebihan dalam PAS ni jika kita tukar calon tiada masalah. Sebab jawatan ini adalah amanah kepada Allah.

“Kita tengok dari sudut prestasi, kita menilai dari semua aspek. Jadi wakil rakyat bukan satu perkara yang mudah kerana kita akan berhadapan pelbagai persoalan.”

Mengulas mengenai hubungan Bersatu dengan UMNO, Nik Zawawi berkata PAS akan terus memainkan peranan sebagai “orang tengah” dan “pendamai” demi kelangsungan rakyat dan umat Islam.

“Kita kena berlapang dada dalam politik sebab sasaran kita untuk jangka masa panjang untuk umat Islam.

“(Jika) PAS dan UMNO sahaja, kita boleh dapat simple majoriti dan kalau PAS, UMNO dan Bersatu kita akan dua pertiga .

“Sebab itulah penting untuk campur tangan (pendamai) atau jadi orang tengah, atas tanggungjawab agama, atas tanggungjawab prinsip dan dasar yang didokong oleh PAS maka nak tak nak kita kena jadi pendamai.” Jelas beliau

Get real time updates directly on you device, subscribe now.