nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Abang positif Covid-19: Kehadiran MP Batu ke Parlimen dipersoal

17 DIS: Ahli Parlimen PH Batu, P. Prabakaran perlu dirujuk ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan kerana  hadir untuk berbahas dan mengundi Belanjawan 2021 peringkat Jawatankuasa Kementerian Komunikasi dan Multimedia di peringkat jawatankuasa, pada Khamis minggu lalu.

Shahidan Kassim
Shahidan Kassin

Ini kerana beliau adalah kontak rapat kepada abangnya yang positif Covid-19.

Ahli Parlimen BN Arau, Datuk Seri Dr Shahidan Kassim, ketika mempersoalkan tindakan Prabakaran berkata Yang Dipertuan Dewan Rakyat, Datuk Azhar Azizan Harun, tidak boleh mengambil mudah perbuatan Prabakaran kerana boleh membahayakan nyawa Ahli Parlimen lain.

“Kita tidak boleh mengambil mudah perkara ini kerana jika tiba-tiba ada berlaku jangkitan Covid-19 dalam kalangan Ahli Parlimen, ia mendatangkan bahaya kepada kita.

“Pelanggaran peraturan ini amat serius dan luar biasa maka saya meminta Speaker sendiri merujuk dia (Ahli Parlimen Batu) ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen.

“Hukuman daripada Kementerian Kesihatan (perkara) lain tetapi di pihak Parlimen sendiri beliau perlu dirujuk ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan,” kata Shahidan ketika mencelah sebelum sesi pertanyaan menteri di Dewan Rakyat, hari ini

Sementara itu Ahli Parlimen BN Tanjung Karang, Tan Sri Noh Omar turut menyokong cadangan Shahidan supaya Prabakaran dirujuk ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Dewam Rakyat.


“Perkara ini berlaku dalam Parlimen maka Ahli Parlimen mempunyai imuniti tiada siapa boleh mengambil tindakan undang-undang dan mendakwa kita kecuali pihak Parlimen sendiri,” katanya.

Azhar dalam responnya menjelaskan beliau akan meneliti sama ada beliau mempunyai kuasa atau tidak untuk merujuk Ahli Parlimen Batu ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan.

“Saya mengambi maklum perkara ini dan menelitinya untuk melihat apa yang kita boleh buat,” katanya.

Terdahulu, Ahli Parlimen BN Putrajaya, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, meminta Azhar memberikan penjelasan dan petua mengenai tindakan Ahli Parlimen Batu yang datang berbahas dan mengundi Rang Undang-Undang Perbekalan 2021, biarpun beliau disahkan positif Covid-19.

“Sebenarnya pada hari Khamis itu saya dan bentara tidak sedar bahawa perkara itu terjadi. Cuma selepas hari Khamis apabila disemak senarai mengundi berkenaan barulah kita sedar mengenai kehadiran YB Batu mengundi.

“Seperti mana saya katakan sebelum ini kuasa untuk menghukum dan kompaun sesiapa yang melanggar perintah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) atau Majlis Keselamatan Negara (MKN) mengenai Covid-19 ini bukan di bawah kuasa saya.

“Justeru, saya nasihatkan kepada sesiapa yang tidak berpuas hati dengan tindakan Ahli Parlimen Batu berkenaan supaya membuat laporan kepada KKM dan pihak berkuasa lain untuk tindakan sewajarnya,” katanya

Prabakaran sudah menjalani perintah pengawasan di rumah (HSO) dan tamat semalam. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.