nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pindah milik kasih sayang kena bayar duti setem

17 DIS: Kerajaan tidak bercadang memberikan pengecualian duti setem pindah milik hartanah daripada ibu bapa kepada anak ketika ini.

Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz berkata, berdasarkan peruntukan sedia ada, pengecualian duti setem hanya layak diberikan untuk pasangan suami isteri saja.

“Dalam Belanjawan 2020, kerajaan mengumumkan peremitan duti setem sebanyak 50 peratus diberikan ke atas surat cara pindah milik bagi urusan pindah milik harta tanah atas dasar kasih sayang antara ibu bapa kepada anak atau sebaliknya.

“Hasrat peremitan duti ini diberikan bagi menggalakkan urusan pindah milik harta antara ibu bapa dan anak dilakukan ketika hidup dan mengelakkan berlakunya permasalahan tuntutan harta selepas kematian antara satu pihak berkenaan.

“Selain itu, ia juga bertujuan untuk mengurangkan kes tuntutan harta pusaka di mahkamah,” katanya dalam sesi waktu pertanyaan menteri sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen BN Parit, Datuk Mohd Nizar Zakaria yang bertanya sama kerajaan bercadang memberikan pengecualian duti setem pindah milik hartanah daripada ibu bapa kepada anak serta kaedah lain bagi mengelakkan permasalahan bagi pindah milik hartanah pada masa akan datang.

Mengulas lanjut Tengku Zafrul berkata, peremitan duti setem itu terpakai bagi surat cara pindah milik harta tak alih disempurnakan pada atau selepas 1 Januari tahun ini dan terhad bagi penerima harta tanah yang bertaraf warganegara saja.

“Namun, kerajaan dari semasa ke semasa akan menilai keberkesanan langkah ini dan mengkaji cadangan baharu berdasarkan keperluan,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.