nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Subahat beri lesen warga asing, terus lapor SPRM

20 DIS: Kerajaan sama sekali tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak yang didapati terbabit menyalahgunakan kuasa bagi meluluskan lesen perniagaan kepada warga asing.

Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa berkata, kementerian akan mengambil tindakan tegas akan ke atas pihak berkenaan, termasuk dengan memanjangkan perbuatan mereka itu kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Menurut beliau, dasar ditetapkan kerajaan sebelum ini sudah menegaskan bahawa warga asing tidak dibenarkan memiliki lesen perniagaan, sama ada di tapak sementara Pasar Borong Harian Selayang atau pasar tani berhampiran.

“Kita sudah menetapkan garis panduan yang jelas dalam hal ini, bahawa tidak akan ada kompromi jika pemegang lesen ‘sublet’ kepada warga asing.

“Jika kita kesan perkara itu, mereka akan disenarai hitam dan lesen berkenaan dirampas serta merta,” katanya kepada media selepas menyampaikan barangan makanan asas dan pelitup muka anjuran Zon dan Sub Zon Parlimen Cheras, Kuala Lumpur, hari ini.

Annuar berkata demikian bagi mengulas tindakan orang dalam yang sanggup bersubahat dengan peniaga warga asing bagi meluluskan lesen, sekali gus membolehkan golongan berkenaan berniaga berhampiran tapak sementara Pasar Borong Harian Selayang serta pasar tani berdekatan.

Media sebelum ini ada melaporkan segelintir warga asing berkenaan sanggup membayar sehingga RM3,000 bagi mendapat lesen yang diluluskan orang dalam yang mewakili persatuan perniagaan tertentu.

Difahamkan pihak tersebut dapat mengaut untung berganda dengan bayaran dikenakan adalah jauh lebih tinggi berbanding hanya lebih RM900 setahun yang ditetapkan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) selama ini.

Sementara itu, Annuar menegaskan, perbuatan memberi lesen kepada warga asing bukan sekadar menyalahi undang-undang negara, malah turut bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan.

“Lesen perniagaan hanya untuk rakyat tempatan dan masa memohon pun, mereka perlu menunjukkan bukti yang sahih sebagai warganegara.

“Berapa ramai rakyat yang susah mendapat lesen walaupun hanya untuk perniagaan kecil-kecilan? Kita perlu konsisten dalam mendahulukan mereka dan seterusnya membela nasib golongan ini,” katanya.

Tambah beliau, Annuar memberitahu peraturan ditetapkan selama ini tidak boleh dipandang sebelah mata, dan ia harus dikuatkuasakan bagi menjamin kebajikan peniaga tempatan.

“Ada wakil persatuan datang bertemu saya baru-baru ini, merayu supaya kelonggaran dalam isu lesen diberikan.

“Rayuan atas perkara sebegitu tidak akan diberi perhatian dan tindakan tegas perlu diambil jika terbukti ia disalah guna pihak tidak bertanggungjawab,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.