nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tiada laporan jangkitan varian baharu Covid-19 UK

22 DIS : Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. Adham Baba berkata, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) masih belum menerima sebarang laporan berhubung jangkitan varian baharu Covid-19 dari United Kingdom (UK) di negara ini.

Menurutnya, jujukan genom akan dilakukan bagi mengenal pasti varian tersebut jika pihaknya menerima sebarang laporan mengenai varian virus tersebut yang dikatakan mampu merebak lebih pantas.

“Setakat ini Malaysia masih belum membuka sempadan negara sepenuhnya kerana kita bimbang kes COVID-19 dari luar negara seperti ini dibawak masuk ke dalam negara. Beberapa negara seperti Arab Saudi dan Jerman juga telah menggantung penerbangan dari United Kingdom disebabkan varian baharu virus itu.

“Malaysia sebelum ini pernah berdepan dengan Kluster Sivagangga yang mana mutasi jenis D614G itu menyebabkan COVID-19 lebih mudah berjangkit, sebab itu kawalan sempadan negara sangat penting ketika ini,” ujarnya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Kompleks Psikiatri Hospital Sultanah Nur Zahirah di sini, hari ini.

Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan, Kesihatan dan Alam Sekitar negeri Dr Alias Razak dan Pengarah Kesihatan Negeri Terengganu Dr Nor Azimi Yunus turut hadir dalam program tersebut.

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dalam sidang medianya semalam berkata, varian baharu itu atau nama saintifiknya VUI 202012/01 didapati mempunyai tahap jangkitan lebih tinggi iaitu sebanyak 20 peratus.

Dalam pada itu, Dr Adham memuji tindakan pantas serta kerjasama antara kerajaan negeri Terengganu dan petugas barisan hadapan negeri itu dalam mengasing dan merawat individu dikesan positif COVID-19 serta kontak rapat pesakit.

“Tindakan ipantas yang dilakukan oleh kerajaan negeri dalam mengawal COVID-19 di Terengganu dan tahap pematuhan penduduk juga sangat baik. Program Pengurangan Risiko Daerah (DRCP) yang dijalankan juga terbukti berjaya memastikan tiada zon merah COVID-19 di Terengganu setakat ini.

“Program COMBI (Komunikasi Untuk Perubahan Tingkahlaku) dan Kospen (Komuniti Sihat Perkasa Negara) juga digerakkan untuk mendidik komuniti agar terus mengamalkan SOP (prosedur operasi standard) bagi mengekang penularan COVID-19 secara berterusan,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.