nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Ramai tak takut kompaun RM1,000 langgar SOP

18 JAN: Biarpun hampir setiap hari ada individu dikompaun kerana melanggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) namun bilangan ditahan polis kerana melakukan kesalahan sama tetap tinggi.

Ini jelas apabila Polis Diraja Malaysia (PDRM) menahan 785 individu atas kesalahan ingkar SOP semalam termasuk 765 daripadanya dikompaun, 19 direman manakala seorang dijamin.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata antara kesalahan direkodkan ialah tidak memakai pelitup muka (250), gagal menyediakan peralatan merekod butiran pelanggan (137), premis beroperasi lebih masa/tanpa kebenaran (38), gagal mematuhi arahan penjarakan fizikal (165), rentas negeri/daerah tanpa kebenaran (31) dan
lain-lain (164).

Ismail Sabri berkata, pihak berkuasa juga berjaya menahan 33 pendatang asing tanpa izin (PATI) dan merampas empat buah kenderaan darat dalam sekatan jalan raya dilakukan oleh PDRM, Angkatan Tentera Malaysia, Agensi Kawalan Sempadan Malaysia (AKSEM) dan Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) dalam Ops Benteng di seluruh negara, semalam.

“Kerajaan akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana pihak yang cuba memasuki sempadan negara secara haram dan agensiagensi penguatkuasa akan terus mengetatkan kawalan kawasan sempadan terutamanya di lorong-lorong tikus,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Dalam pada itu, Ismail Sabri berkata seramai 106,748 individu telah pulang ke tanah air melalui pintu masuk sempadan antarabangsa dari 37 negara dan kesemua telah ditempatkan di 81 Hotel dan 15 Institut Latihan Awam (ILA) serta Institut Pengajian Swasta di Kuala Lumpur, Selangor, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Johor, Sarawak, Kelantan, Perak, Kedah, Perlis, Terengganu, Sabah, Labuan dan Melaka, sejak 24 Julai 2020 sehingga semalam.

Beliau berkata daripada jumlah itu, seramai 8,346 individu sedang menjalani proses Kuarantin Wajib manakala 540 individu telah dihantar ke hospital untuk rawatan. Seramai 97,862 individu telah dibenarkan pulang.

“Semalam (17 Januari 2021), penguatkuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) telah membuat 729 pemantauan harian ke atas 11 jenis bekalan barangan termasuk peruncit (562), pemborong (138) dan pengilang (29). Secara keseluruhan bekalan barangan keperluan mencukupi dan mampu menampung keperluan dalam negara yang berterusan dan mudah diperolehi.

“Pegawai penguatkuasa KPDNHEP juga telah melakukan 1,568 pemeriksaan khas Pematuhan SOP PKPP. Daripada jumlah itu, 1,564 premis mematuhi SOP manakala empat (4) lagi premis diberi amaran kerana tidak patuh SOP,” katanya.

Beliau berkata, kerajaan ingin menggesa pengusaha dan orang ramai supaya sentiasa mengamalkan kawalan kendiri termasuk penjarakan fizikal dan kebersihan diri terutamanya dalam aktiviti jual beli barangan keperluan harian. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.