nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan bersetuju tetapkan harga siling bagi RON95, Diesel

10 FEB :  Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz dalam satu kenyataan hari ini berkata, kerajaan bersetuju untuk menetapkan had harga siling bagi petrol RON95 dan diesel, masing-masing pada paras RM2.05 dan RM2.15 seliter.

Menurut Zafrul, langkah itu dibuat bagi melindungi pengguna daripada kesan kenaikan harga minyak yang ketara apabila harga sebenar minyak di pasaran global meningkat.

“Paras harga siling bagi kedua-dua produk itu lebih rendah berbanding had harga yang dilaksanakan oleh kerajaan terdahulu pada 2019 iaitu RM2.08 seliter bagi petrol RON95 dan RM2.18 seliter untuk diesel.

“Kerajaan akan menampung perbezaan harga pasaran sebenar dengan harga runcit yang ditetapkan secara mingguan melalui peruntukan subsidi.

“Keputusan ini diambil berdasarkan trend harga pasaran sebenar produk petroleum yang semakin meningkat susulan peningkatan permintaan minyak mentah dunia yang turut dipengaruhi oleh pembukaan semula pelbagai sektor ekonomi di seluruh dunia,” katanya melalui kenyataan tersebut.

Tengku Zafrul berkata trend harga minyak global itu turut dipengaruhi oleh pelan vaksinasi COVID-19 yang mula dilancarkan secara beransur di seluruh dunia di mana Malaysia juga akan melancarkan Program Imunisasi Kebangsaannya bermula hujung bulan ini.

Katanya kerajaan tetap komited untuk mengurangkan kos sara hidup rakyat dan akan  memantau kesan perubahan harga minyak mentah dunia.

“Langkah yang bersesuaian akan diambil bagi mengimbangi tanggungan subsidi kerajaan dengan keperluan untuk terus memelihara kebajikan dan kesejahteraan rakyat,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.