nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rentas Negeri Kawasan PKPP Untuk Pelancongan Dibenarkan Mulai Esok

9 MAC: Kerajaan hari ini bersetuju untuk membenarkan gelembung pergerakan pelancongan bersasar domestik yang terkawal bagi negeri yang hanya dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) bermula esok bagi merancakkan aktiviti dan sektor pelancongan domestik.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata selain mempunyai standard operasi prosedur (SOP) yang ketat, mereka yang ingin melancong hanya dibenarkan menggunakan syarikat agensi pelancongan yang berdaftar dengan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) dan pergerakan secara bersendirian adalah tidak dibenarkan.

Menurut beliau, agensi pelancongan juga perlu mendapatkan kebenaran merentas negeri dan tidak dibenarkan untuk berhenti singgah ke mana-mana dan perlu terus ke destinasi yang ingin dituju.

“Pergerakan yang dibenarkan hanya dari negeri PKPP ke negeri PKPP namun jika terpaksa  melalui negeri PKPB (Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat), kenderaan perlu meneruskan perjalanan terus tanpa menyunggah di mana-mana kawasan PKPB. Sebab itu, persendirian tidak dibenarkan kerana menerima nasihat polis agar sukar untuk dipantau.

“Kalau melencong masuk ke tempat lain, polis mempunyai maklumat tentang kenderaan pelancongan mereka dan pada masa sama tempat penginapan yang telah ditetapkan perlu dilaporkan kepada pihak polis, malah aktiviti-aktiviti pelancongan juga perlu dilaporkan sewaktu membuat permohonan merentas ke kawasan pelancongan PKPP,” katanya pada sidang media di Kementerian Pertahanan, di Kuala Lumpur, hari ini.

Dalam pada itu, Ismail Sabri memberitahu kerajaan juga bersetuju untuk menukar status Pulau Langkawi yang dalam pelaksanaan PKPB ditamatkan dan digantikan dengan PKPP bermula esok memandangkan pulau tersebut kini merupakan zon hijau bagi wabak pandemik COVID-19.

“Kes terakhir direkodkan pada 2 Febuari lalu sebanyak dua kes yang merupakan kes terakhir. Jadi, kita jadikan Pulau Langkawi zon hijau iaitu PKPP dan Langkawi merupakan Pulau Pelancongan. Jadi, gelembung pelancongan bersasar domestik yang terkawal juga terpakai di Langkawi namun Negeri Kedah masih kekal status PKPB,”katanya.

Dalam perkembangan lain, bermula esok sehingga tamat tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), PKPB dan PKPP , maksimum 30 peratus pekerja kumpulan pengurusan sektor industri di bawah Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) sahaja dibenarkan berada di kilang namun bagi pekerja kumpulan sokongan, mereka dibenarkan untuk beroperasi sepenuhnya.

“Bagi dasar kerja rumah buat perkhidmatan awam di bawah MITI, masih terpakai walau semua negeri PKPP dan PKPB, kehadiran pegawai di pejabat bagi kawasan PKPB adalah pada tahap maksimum 30 peratus manakala PKPP di tahap optimum dan boleh beroperasi sepenuhnya namun tertakluk kepada ketua jabatan untuk laksanakan arahan ini ikut kesesuaian kerja masing-masing,”katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.