nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

7,015 individu pulang ke tanahair masih jalani kuarantin wajib

14 MAC: Seramai 7,015 daripada 143,918 individu yang pulang ke tanah air melalui pintu masuk sempadan antarabangsa sejak 24 Julai lalu, masih menjalani kuarantin wajib.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, 1,020 individu pula dihantar ke hospital untuk rawatan, manakala 135,883 dibenarkan pulang ke kediaman masing-masing.

“Sebelum itu, mereka ditempatkan di 80 hotel dan sembilan Institut Latihan Awam (ILA) serta Institut Pengajian Swasta di seluruh negara,” katanya menerusi kenyataan media, hari ini.

Mengulas perkembangan lain, Ismail Sabri berkata, Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) melakukan pemeriksaan di 14 tapak pembinaan di seluruh negara, semalam.

Menurut beliau, hasil pemeriksaan mendapati kesemua tapak mematuhi Standard Operasi Prosedur (SOP) yang ditetapkan.

“Penguat kuasa CIDB melaksanakan 16,143 pemeriksaan membabitkan 9,141 tapak binaan di seluruh negara antara 20 April hingga semalam,” katanya.

Mengenai barang keperluan asas, Ismail Sabri berkata, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) membuat pemantauan harian ke atas membuat 782 pemantauan harian ke atas 11 jenis bekalan barangan. 

“Semua yang dipantau itu terdiri daripada 596 peruncit,155 pemborong dan 31 pengilang. 

“KPDNHEP juga telah melakukan 2,044 pemeriksaan khas pematuhan SOP. Daripada jumlah itu, 2,098 premis mematuhi SOP serta dua diberi nasihat manakala tujuh lagi dikompaun,” katanya. 

Dalam pada itu, mengenai perkembangan lain, Ismail Sabri memaklumkan seramai 2,909 warga asing di negara ini menjalani ujian saringan semalam dengan lapan individu disahkan positif COVID-19.

Menurut beliau, Kementerian Sumber Manusia (KSM) memaklumkan sehingga semalam, seramai 615,980 pekerja warga asing sudah menjalani ujian saringan COVID-19 yang membabitkan 31,921 majikan di seluruh negara.

“Daripada jumlah itu, seramai 9,699 orang telah disahkan positif COVID-19 manakala 606,281 lagi adalah negatif dan hingga kini, sebanyak 1,520 buah klinik telah terlibat dengan program saringan ini,” katanya. 

Mengenai task force operasi pematuhan, beliau memaklumkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah menahan seramai 337 individu semalam atas kesalahan ingkar arahan Perintah Kawalan Pergerakan Pergerakan (PKP) 

Beliau berkata, daripada jumlah itu, seramai 289 individu dikompaun manakala 48 orang pula direman. 

“Antara kesalahan direkodkan ialah gagal mematuhi arahan penjarakan fizikal (109), aktiviti pusat hiburan (72), dan tidak memakai pelitup muka (41).

“Selain itu, kesalahan yang turut dicatatkan iaitu aktiviti pusat hiburan (6), premis beroperasi lebih masa dan tanpa kebenaran (2) serta ingkar arahan PKPD (1), “katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.