nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

JPV gantung penjualan telur tercemar bakteria di Selangor

14 MAC: Jabatan Perkhidmatan Veterinar (JPV) menggantung sementara penjualan telur dari sebuah ladang di Kuala Selangor, Selangor bagi membolehkan siasatan dijalankan berhubung atas laporan pencemaran bakteria somanella enteritidis (SE) oleh pihak berkuasa Singapura.

Menurut satu kenyataan dikeluarkan oleh JPV, hanya sebuah ladang ayam dengan kod nama “CES 008” yang mengeksport telur ke Singapura.

Malah, siasatan awal JPV mendapati
telur  berkenaan hanya akan melalui rawatan haba di kilang pemprosesan syarikat terbabit di Kapar dan Meru.

Berikutan itu JPV akan menjalankan ujian SE ke atas semua ladang Lay Hong.

“Syarikat itu bersetuju melaksanakan tindakan pembetulan dan pemantauan lebih kerap serta meningkatkan kawalan biosekuriti.

“Telur keluaran ladang terbabit tidak dibenarkan dijual di pasaran tempatan sehingga keputusan siasatan diperolehi dan ia juga tidak membenarkan kemasukan semula telur yang ditarik balik di Singapura itu ke Malaysia,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Untuk rekod bakteria SE boleh menyebabkan sakit perut, cirit-birit, loya, muntah dan demam. Bakteria itu boleh dimusnahkan dengan memasak telur secara sempurna.

Semalam, Singapura dilapor mengarahkan empat pengimportnya menarik balik telur keluaran Lay Hong Berhad Layer Farm di Jeram daripada pasaran republik itu sebagai langkah berjaga-jaga.

Menurut Agensi Makanan Singapura, arahan itu dibuat berikutan penemuan bakteria SE pada produk tersebut yang boleh menyebabkan penyakit bawaan makanan, jika telur itu dimakan mentah atau separuh masak.

Sementara itu, Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan di bawah Kementerian Kesihatan mengesahkan mereka akan bekerjasama dengan JPV bagi menjalankan pemeriksaan lanjut ke atas premis serta telur itu.

KKM berkata, pemantauan bakteria SE di dalam telur sentiasa dijalankan.

“Sehingga kini, 364 sampel telur telah dianalisis dan hanya dua sampel tersebut mengandungi SE,” katanya dalam kenyataan berasingan.

Bagi mengelakkan keracunan makanan akibat bakteria itu, KKM menasihatkan orang ramai mencuci telur dengan sempurna sebelum digunakan.

Elakkan menggunakan telur yang retak atau pecah kerana ia mungkin tercemar dengan bakteria SE dan memasak telur dengan sempurna sehingga bahagian kuning dan putih telur menjadi keras sebelum dimakan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.