nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

MB nafi PPR Ulu Melaka, Kuah dikuasai warga asing

15 MAC: Kerajaan Negeri Kedah menafikan dakwaan kononnya Program Perumahan Rakyat (PPR) di Ulu Melaka dan Kuah di Langkawi disediakan untuk penempatan baharu penduduk Bukit Malut kini dikuasai oleh warga Myanmar.

Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, rumah PPR di dua kawasan tersebut tiada kaitannya dengan projek perumahan yang dicadangkan kepada penduduk Bukit Malut

“PPR itu diberi keutamaan kepada penduduk Langkawi yang layak dan bukan untuk penduduk Bukit Malut.

“Manakala isu Bukit Malut pula dikendalikan di bawah Majlis Keselamatan Negara (MKN),” katanya menerusi rancangan Hello YB, LANGKAWIfm, hari ini.

Terdahulu, terdapat dakwaan di media sosial baru-baru ini kononnya perumahan di Ulu Melaka disediakan untuk penempatan baharu penduduk Bukit Malut dikaitkan dengan pendatang dari Myanmar.

Sebuah media tempatan sebelum ini melaporkan lebih 10,000 warga negara Myanmar mendiami kawasan Bukit Malut, yang dimiliki kerajaan negeri.

Justeru itu, Sanusi menggesa agar MKN mengambil tindakan segera bagi membendung pertambahan pembinaan rumah di Bukit Malut yang dilihat semakin aktif membina penempatan haram. 

“Mereka buat rumah ikut suka. Sekarang sudah ada kira-kira 1,400 keluarga. Harap MKN segera bincang dengan pihak LADA untuk cari tapak yang sesuai,”katanya. 

Baru-baru ini, Sanusi menjelaskan MKN akan menyediakan pelan dan prasarana di dua tapak pembinaan kawasan baharu untuk penduduk terbabit.

“Mereka ini bukan warga asing bukan rakyat Malaysia yang mempunyai kad pengenalan.

“Kalau tidak cepat bendung, penempatan itu akan merebak hingga ke kawasan laut. Katalah satu keluarga ada empat orang, bayangkan berapa jumlahnya,” katanya.

Beliau menjelaskan Kerajaan Kedah juga komited mempastikan hanya penduduk yang layak sahaja diberi keutamaan memperolehi PPR.

“Projek perumahan itu di bawah bidang kuasa Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT). Kerajaan negeri hanya menerima dan memproses permohonan yang dikemukakan penduduk.

“Tetapi kadang kala berlaku ‘ribut’ kerana rekod kerajaan negeri dan KPKT tidak sama. Ia juga berlaku di Jerlun dan Kampung Kilat di Alor Setar,” katanya. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.