nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

200 peguam desak Perlembagaan Persekutuan digubal

19 MAC: Seramai 200 peguam, termasuk peguam bela, peguam cara dan peguam syarie menandatangani petisyen bagi mendesak pindaan Perlembagaan Persekutuan susulan kes Iki Putra Mubarak.

Menurut kenyataan bersama mereka, petisyen itu bertujuan menyatakan kebimbangan terhadap implikasi keputusan Mahkamah Persekutuan dalam kes lelaki terbabit melawan Kerajaan Selangor terhadap bidang kuasa negeri menggubal undang-undang jenayah Islam.

MUSA

Katanya, dalam kes Iki Putra itu, Mahkamah Persekutuan membuat keputusan berbeza daripada penghakiman pernah dikeluarkan sebelum ini, sekali gus mengehadkan bidang kuasa negeri menggubal jenayah syariah.

“Dengan keputusan dibuat Mahkamah Persekutuan ini, kami bimbang semakin banyak peruntukan enakmen jenayah syariah negeri-negeri yang sedia ada bakal dicabar dan dibatalkan atas alasan sama.

“Akhirnya ia boleh melumpuhkan sistem jenayah Islam di seluruh negeri-negeri yang ada,” menurut kenyataan itu.

Kenyataan bersama itu dikeluarkan Pengerusi Perikatan Masyarakat Sivil dalam Proses Semakan Sejagat (UPR) Malaysia (MACSA), Lukman Sheriff Alias; Presiden Persatuan Peguam-Peguam Muslim Malaysia (PPMM), Datuk Zainul Rijal Abu Bakar dan Presiden Persatuan Peguam Syarie Malaysia (PGSM), Musa Awang mewakili kumpulan peguam berkenaan.

Sebelum ini, Iki Putra didakwa di Mahkamah Syariah pada 21 Ogos 2019 atas kesalahan meliwat yang dilakukannya di Bangi.

Bagaimanapun disebabkan tidak berpuas hati dengan pertuduhan itu, Iki Putra mencabar peruntukan Seksyen 28 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995 dengan mendakwa negeri atau Mahkamah Syariah tidak mempunyai bidang kuasa untuk menggubal dan membicarakan kes jenayah liwat.

Selepas 18 bulan kes berlangsung, Mahkamah Persekutuan pada 25 Februari lalu memutuskan bahawa perlakuan liwat adalah kesalahan yang melanggar perintah agama Islam, namun kuasa Dewan Undangan Negeri untuk membuat undang-undang mengenai perkara itu dihadkan kepada butiran tertentu.

Dalam kenyataan bersama kumpulan peguam itu juga, mereka memaklumkan, kes Iki Putra jelas menunjukkan bahawa walaupun negeri mempunyai bidang kuasa luas untuk menggubal kesalahan undang-undang mengikut ‘perintah ajaran agama Islam’, tetapi undang-undang ini tidak boleh menyentuh mana-mana perkara ‘Senarai Persekutuan’ termasuklah ‘Undang-undang Jenayah’.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.