nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PM positif teliti semula tuntutan MA63 -Abang Johari

31 MAC : Tuntutan negeri Sarawak bagi mendapatkan kembali haknya di bawah Perjanjian Malaysia 1963 (MA63) telah menampakkan keputusan yang positif daripada kerajaan persekutuan di bawah pimpinan Perikatan Nasional (PN). 

Ketua Menteri, Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg berkata Perdana Menteri Muhyiddin Yassin telah bersetuju untuk meminda semula Perkara 160 (2) Perlembagaan Persekutuan seperti yang dituntut oleh kerajaan Sarawak.

“Berita utama di akhbar hari ini kedengaran seperti sesuatu yang politikal. Saya ingin menjelaskan bahawa ia adalah mengenai MA63. 

“Sebenarnya, ketika saya berkata kami akan segera membuat keputusan mengenai hubungan negara dalam persekutuan Malaysia di Lubok Antu semalam, saya sebenarnya merujuk kepada perkembangan MA63. 

“Perdana menteri telah bersetuju untuk mengadakan perbincangan lebih lanjut mengenai hal itu dan kami mengharapkan keputusan untuk meminda Perlembagaan yang akan memperkukuhkan hubungan antara kerajaan negeri dan persekutuan, sesuai dengan MA63, “katanya kepada media ketika ditemui di Kuching, Sarawak, hari ini.

Dalam pada itu, Abang Johari memberitahu Artikel 160 (2) Perlembagaan perlu dipinda kerana tafsiran frasa “Persekutuan” masih merujuk kepada persekutuan yang ditubuhkan di bawah Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1957.

“Oleh itu, kami mahu ia dipinda sebagai ‘Perlembagaan Persekutuan yang dibentuk di bawah Perjanjian Malaysia 1963’, yang akan memberi kekuatan kepada MA63,” katanya.

Sementara itu, beliau berkata, Gabungan Parti Sarawak (GPS) tidak menyokong pindaan perlembagaan mengenai status Sabah dan Sarawak seperti yang dibentangkan oleh kerajaan pimpinan Pakatan Harapan pada tahun 2019 kerana ia tidak memasukkan pindaan tersebut.

“Kita juga mengulangi bahawa GPS adalah entiti yang berasingan dan bukan anggota PN. Beliau juga akan selalu mengutamakan semangat “Sarawak First” dalam apa jua masalah yang dihadapi,” katanya. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.