nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tidak timbul isu campur tangan politik pelantikan KPN-Musa

1 MEI: Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, menolak dakwaan Tan Sri Abdul Hamid Bador bahawa wujud campur tangan politik dalam urusan pelantikan Ketua Polis Negara baharu.

Berikutan itu, Musa menegaskan Abdul Hamid tidak sepatutnya menimbulkan isu kononnya wujud campur tangan politik dalam pelantikan Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani sebagai Ketua Polis Negara.

“Tidak timbul soal campur tangan politik dalam pelantikan Ketua Polis Negara kerana Menteri Dalam Negeri selaku Pengerusi Suruhjaya Pasukan Polis (SPP) berhak menentukan siapa calon sesuai untuk jawatan nombor satu dalam polis berkenaan.

“Nama individu berkenaan kemudiannya akan dikemukakan kepada Perdana Menteri, dan dipersembahkan kepada Yang di-Pertuan Agong bagi mendapat perkenan bagi pelantikan Ketua Polis Negara baharu seperti termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.

“Jika kita tidak mahu lagi Menteri Dalam Negeri campur tangan dalam pelantikan dan kenaikan pegawai kanan polis maka kerajaan kena pinda Perlembagaan Persekutuan bagi membolehkan individu lain termasuk hakim atau bekas hakim dilantik sebegai Pengerusi SPP baharu,” katanya ketika dihubungi PNBBC hari ini.

Musa berkata demikian ketika mengulas kenyataan Abdul Hamid, semalam, yang mencadangkan supaya Suruhanjaya Pasukan Polis (SPP) tidak lagi dipengerusikan menteri, sebaliknya individu tidak berpihak seperti bekas ketua hakim atau hakim dilantik menduduki jawatan itu.

Abdul Hamid yang bakal bersara Isnin ini, menegaskan menteri sebagai Pengerusi SPP, juga tidak sepatutnya campur tangan dalam pengurusan pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Mengulas lanjut, Musa berkata selaku Pengerusi SPP, Hamzah juga berhak campur tangan dalam pengurusan pasukan PDRM termasuk mengambil tindakan tatatertib terhadap pegawai polis berpangkat inspektor ke atas yang melakukan salah laku kerana perkara berkenaan termaktub dalam undang-undang.

Bagaimanapun, beliau berkata Menteri Dalam Negeri boleh menurunkan kuasanya bagi membolehkan Ketua Polis Negara mengambil tindakan tatatertib terhadap pegawai dan anggota polis berpangkat Inspektor ke bawah tanpa melalui SPP.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.