nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PDRM kemas kini SOP rentas negeri, daerah

9 MEI: Polis akan mengemas kini prosedur operasi standard (SOP) pergerakan rentas negeri dan daerah.

Tindakan berkenaan perlu berikutan arahan kerajaan supaya aktiviti merentas daerah dan negeri dilarang tanpa kebenaran Polis Diraja Malaysia (PDRM) di seluruh negara bermula esok hingga 6 Jun ini.

Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam (KDNKA) Bukit Aman, Datuk Seri Abd Rahim Jaafar, berkata SOP itu termasuk keperluan kebenaran daripada polis, jika individu mempunyai surat majikan atau kebenaran Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) seperti sebelum ini.

“Kerajaan umum pergerakan negeri dan daerah mulai esok hingga awal Jun ini di seluruh negara perlu ada kebenaran polis. Kita sedang bincang SOP perkara itu, kerana arahan baru dikeluarkan semalam. Persoalan sama ada memadai guna surat majikan dan MITI untuk aktiviti itu antara perkara dibangkitkan,” katanya dalam satu kenyataan kepada pemberita hari ini.

Mengenai individu merentas negeri dan daerah tanpa surat kebenaran, Abd Rahim berkata, pihaknya masih menggunakan budi bicara dengan mengarahkan pengguna jalan raya berkaitan untuk berpatah balik.

Bagaimanapun, Abdul Rahim berkata polis akan terus kompaun mereka yang masih berkeras dan berdegil ‘curi-curi’ rentas kawasan terbabit.

“Saya tiada maklumat berapa banyak individu diarah berpatah balik atau dikompaun kerana kesalahan itu berlaku baru-baru ini. Namun, saya ada terima laporan banyak kenderaan diminta berpatah balik ketika melalui jalan raya utama untuk memasuki Kelantan, semalam.

“Sekarang ini memang ada individu dibenarkan merentas untuk mengambil anak mereka di universiti pulang ke rumah masing-masing, namun ada pihak lain cuba ambil kesempatan balik kampung,” katanya.

Media melaporkan sebanyak 500 kenderaan diarahkan berpatah balik hingga petang semalam, ketika melalui tiga sekatan jalan raya utama untuk memasuki Kelantan.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Shafien Mamat dipetik berkata, selain tiada surat kebenaran rentas negeri, pengguna jalan raya juga memberi alasan tidak munasabah.

Sebelum ini, lebih 100,000 pelajar institusi pendidikan tinggi (IPT) yang berada di kampus dilaporkan dibenarkan pulang ke rumah masing-masing bersempena cuti Aidilfitri kecuali Sarawak.

Pergerakan pelajar di setiap IPT akan dilaksanakan secara berfasa bagi memastikan pergerakan terkawal, dengan tarikh pergerakan pulang ke rumah masing-masing ditetapkan mulai kelmarin hingga 12 Mei manakala tarikh kembali ke kampus bermula 15 hingga 20 Mei.

Pelajar dibenarkan menggunakan tiga kaedah iaitu menggunakan kenderaan sendiri, dijemput oleh ibu bapa atau penjaga atau menggunakan bas diselaraskan IPT.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.