nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Malaysia Tidak Kompromi Isu Pencerobohan Perairan Negara

23 SEPT: Kerajaan kekal komited untuk tidak berkompromi dengan sebarang tindakan atau perkara yang boleh menjejaskan keutuhan wilayah serta kepentingan kedaulatan negara khususnya dalam mengendalikan pencerobohan di Laut China Selatan.

Menteri Luar, Datuk Saifuddin Abdullah berkata, langkah itu adalah selaras dengan undang-undang antarabangsa dan lebih konstruktif dengan menggunakan forum dan saluran diplomatik yang bersesuaian.

Pada masa sama, katanya, langkah itu juga sebagai mempertahankan hak tuntutan perairan negara jika berlakunya lagi insiden-insiden pencerobohan kapal-kapal asing dalam perairan negara.

“Malaysia konsistan menghantar nota bantahan diplomatik kepada negara-negara terlibat selaras undang-undang antarabangsa dan pendirian Malaysia untuk mempertahankan kedaulatan dalam perairan negara.

“Tindakan ini juga merupakan langkah Malaysia yang tidak pernah mengiktiraf tuntutan negara penuntut Laut China Selatan termasuk China apabila tuntutan tersebut melibatkan dan bertindih dengan perairan negara berdasarkan peta Malaysia 1979,” katanya ketika menggulung perbahasan Titah Diraja kementeriannya di persidangan Dewan Rakyat di Kuala Lumpur, hari ini.

Beliau berkata demikian bagi menjawab pertanyaan Ahli Parlimen GPS Sibuti, Lukanisman Awang Sauni yang bertanyakan tentang tindakan kerajaan bagi memastikan tiada pencerobohan berlaku seperti kapal Coast Guard China yang berlabuh dalam perairan Malaysia di Beting Patinggi Ali pada tahun lalu.

Dalam pada itu, menjawab pertanyaan Ahli Parlimen GPS Batang Lupar, Datuk Seri Rohani Abdul Karim mengenai manfaat yang bakal diterima Malaysia secara langsung akibat pemindahan ibu Kota Indonesia ke Kalimantan, Saifuddin memaklumkan, pelbagai impak positif bakal diterima rakyat khususnya dari segi perdagangan dan pelancongan.

Pada masa sama, beliau berkata, ini juga akan membuka peluang pelaburan rakyat Malaysia di Kalimantan Timur, di mana syarikat-syarikat pemaju di negara ini mampu mengambil bahagian untuk pembangunan negara Indonesia.

“Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) telah menganjurkan siri konsultasi dengan kementerian lain serta agensi berkaitan bagi menyediakan cadangan pelan pelaburan yang komprehensif walaupun tidak dinafikan akan berlakunya cabaran ketika pembukaan ibu kota itu khususnya isu rentas sempadan.

“Namun sebarang isu boleh diselesaikan secara efektif bersama Malaysia dan Indonesia. Penekanan akan diberikan terhadap kolaborasi dan kerjasama pertahanan serta keselamatan di sempadan Sabah, Sarawak dan Kalimantan yang bakal memberi manfaat kepada dua buah negara,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.