nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Sarawak negeri pertama terima suntikan penggalak

26 SEPT: Sarawak menjadi negeri pertama di Malaysia akan memberi suntikan dos penggalak COVID-19 kepada populasi penduduk dewasa yang sudah lengkap divaksinasikan, mulai bulan depan.

Sebagai permulaan, Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin berkata suntikan dos penggalak itu akan diberikan kepada golongan berisiko tinggi seperti warga emas dan mereka yang mempunyai komorbiditi yang serius.

“Kita dapati golongan ini yang mengalami gejala-gejala serius yang memerlukan dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) dan kemungkinan meninggal dunia.

“Kita akan mulakan Oktober ini sebaik sahaja garis panduan klinikal untuk dos penggalak siap,” katanya pada sidang media selepas Mesyuarat Khas Imunisasi dan Pengurusan Pandemik bersama Ahli Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri Sarawak (JPBNS) di Wisma Bapa Malaysia, Petra Jaya, Kuching, Sarawak hari ini.

KHAIRY

Mengulas lanjut, Khairy berkata Kementerian Kesihatan juga tidak menolak kemungkinan dos penggalak itu akan diberikan kepada mereka yang berusia bawah 60 tahun dan sihat pada masa akan datang.

“Kita tidak menolak kemungkinan bahawa mereka yang berusia bawah 60 tahun dan sihat boleh nanti diberikan dos penggalak tetapi fokus kita pada ketika ini adalah golongan berisiko tinggi yang lebih cenderung dimasukkan ke ICU dan meninggal.

“Di negara-negara lain juga amalannya sama, (dos penggalak) diberikan kepada warga emas dan individu yang mempunyai komorbiditi yang serius.

‘Untuk keseluruhan populasi tak banyak negara yang luluskan atau tidak ada,” ujarnya.

Malah, Khairy berkata Pentadbiran Makanan dan Ubat-ubatan (FDA) Amerika Syarikat sendiri meluluskan suntikan dos penggalak kepada individu yang berusia 65 tahun ke atas.

“Kita gunakan sumber yang ada pada ketika ini kepada mereka yang benar-benar memerlukan dulu berbanding individu lain,” tambahnhya lagi.

Sarawak merupakan antara negeri terawal yang bakal melengkapkan Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) apabila 89.3 peratus daraipada populasi dewasanya telah melengkapkan dua dos vaksin COVID-19, setakat semalam.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.