nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Mohd Khairuddin saran wujud tabung simpanan rakyat

28 SEPT: Pembentangan Rancangan Malaysia ke-12 (RMKe-12) pada saat krisis pendemik COVID-19 dan kegawatan ekonomi menjadi penanda aras pemulihan negara dalam tempoh lima tahun akan datang.

Ahli Parlimen PAS-Kuala Nerus, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali, berkata apa yang berlaku sepanjang hampir dua tahun bencana COVID-19 melanda negara menunjukkan bahawa ekonomi negara tidak sekukuh yang dijangka.

Mohd Khairuddin yang juga bekas Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, berkata apabila berlaku Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 1.0 didapati satu pertiga isi rumah dikatakan tidak mampu mengekalkan perbelanjaan melebihi sebulan.

Malah, beliau berkata sebanyak 82 peratus pekerja swasta mempunyai simpanan kurang daripada dua bulan untuk perbelanjaan isu rumah mereka setiap bulan.

“Ini adalah salah satu indikator dari segi kelemahan ekonomi rakyat sehingga berlaku pandemik kesihatan yang menjuruskan kepada krisis ekonomi, rakyat tidak mampu bertahan.

“Ini memberikan pengajaran kepada kerajaan untuk kembali menyusun ekonomi negara atau reset ekonomi untuk memastikan jika pendemik seperti ini rakyat mampu bertahan lebih lama dari segi perbelanjaan keluarga masing-masing,” katanya ketika membahaskan RMKe-12 di Parlimen hari ini.

Mengulas lanjut, Mohd Khairuddin berkata tindakan itu perlu berikutan rakyat tiada wang simpanan untuk dibelanjakan terutamanya di kalangan pekerja swasta dan B40.

Justeru, Mohd Khairuddin berkata kerajaan wajar mewujudkan satu sistem simpanan rakyat selain Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) untuk kegunaan di waktu tua dan caruman Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) untuk melindung pekerja yang mengalami kecacatan kekal.

Beliau berkata tindakan berkenaan perlu kerana kebanyakan rakyat tidak mempunyai tabungan atau simpanan wang untuk digunakan apabila negara mengalami krisis kesihatan dan ekonomi seperti sekarang ini.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.