nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

RM1.5 bilion peruntukan naik taraf 186 sekolah di Sarawak

29 SEPT: Sebanyak RM1.579 bilion diluluskan bagi projek naik taraf dan pembangunan semula 186 sekolah daif di seluruh negeri Sarawak daripada tahun 2019 sehingga tahun ini.

Timbalan Menteri Pendidikan II, Datuk Mohamad Alamin berkata, daripada jumlah itu, sebanyak 75 projek telah diluluskan pada tahun 2019 dengan pelaksanaan kos sebanyak RM827,1 juta dan setakat ini, 29 projek telah siap dibina, manakala 41 sedang dalam pembinaan di samping lima lagi dalam fasa prabina dengan kos sebanyak RM168.45 juta.

“Bagi tahun 2020, sebanyak 52 projek dengan kos RM350 juta dan setakat 22 September, enam projek dalam pembinaan, 64 projek dalam peringkat prbina dengan kos sebanyak RM122,483.

“Selain itu, untuk tahun 2021, Kementerian Pendidikan (KPM) diluluskan 59 projek dengan kos RM4.271 juta dan semua masih dalam peringkat prabina dan tida perbelanjaan setakat ini.

“Seramai 4,027 murid dapat menikmati manfaat daripada 29 projek naik taraf sekolah daif yang telah siap manakala dijangka seramai 32141 murid akan menerima manfaat daripada 157 projek pembinaan dan prabina,” katanya menerusi pertanyaan lisan di Dewan Rakyat, hari ini.

Datuk Mohamad Alamin

Beliau berkata demikian bagi menjawab pertanyaan Ahli Parlimen DAP Tampin, Chong Chieng Jen yang menyatakan berapa sekolah daif di Sarawak telah dinaik taraf dan dipulihkan dalam tahun 2019, 2020 dan 2021, status pelaksanaan projek dan perbelanjaan masing-masing dan bilangan murid yang dimanfaatkan dengan usaha ini.

Dalam pada itu, menjawab soalan tambahan Chieng Jen yang tidak berpuas hati kerana kos terlalu tinggi untuk satu sekolah yang puratanya murid sekitar 200 orang, Mohamad memaklumkan bahawa segala kerja naik taraf sekolah daif memerlukan justifikasi daripada semua agensi kerajaan termasuk Jabatan Kerja Raya Negeri Sarawak.

“Kita akan berbicara dengan mereka dan mereka akan kemuka dengan KPM design dan kos yang sesuai berdasarkan keperluan semasa sekolah tersebut. 

“Proses ini masih berterusan dalam memastikan sekolah-sekolah daif bukan sahaja di Sarawak, malah seluruh negara. InsyaAllah, KPM akan sentiasa melihat keperluan dari semasa ke semasa dan ianya berterusan,”katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.