nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

COVID-19 : Rakyat mesti terus kekal berwaspada

3 OKT : Pengerusi Majlis Pemulihan Negara (MPN), Tan Sri Muyiddin Yassin mengingatkan rakyat agar terus kekal berwaspada memandangkan virus COVID-19 ini telah pun berada di dalam komuniti.

Menurut beliau, walaupun beberapa kelonggaran telah diberikan Kerajaan dan vaksinasi negara sudah mencapai hampir 90 peratus, langkah waspada perlu bagi memastikan transisi dari tahap pandemik ke endemik dilakukan dengan selamat, teratur dan penuh sistematik.

“Kita sudah pun melangkah ke bulan Oktober, dan sudah tiada negeri berada di Fasa 1 Pelan Pemulihan Negara, dengan majoriti negeri berada di Fasa 2 dan 3 PPN. W.P Labuan dan Negeri Sembilan sudah pun di Fasa 4.

“Namun, kita perlu mengambil iktibar dari negara-negara yang mempunyai kadar vaksinasi yang tinggi tetapi bilangan kes positif masih terus meningkat.

“Justeru, setiap daripada kita harus mengambil langkah yang proaktif dalam melakukan penilaian risiko kendiri dan saya yakin Kerajaan juga akan mengambil langkah-langkah yang perlu dalam memantau dan mengawal risiko penularan virus ini di sektor-sektor yang dilonggarkan,” ujarnya melalui menerusi hantaran terbaharu di Facebook rasminya.

Tan Sri Muhyiddin Yassin

Sementara itu, beliau turut mengucapkan tahniah kepada semua yang terlibat dalam menjayakan Pelan Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) ini di mana setakat 2 Oktober, sebanyak 87.2 peratus populasi dewasa di Malaysia telah menerima suntikan dos lengkap, lebih awal dari jangkaan.

Katanya, ini merupakan berkat usaha dan perancangan yang cekap oleh Kerajaan bermula Mei lepas termasuk arahan meningkatkan kadar vaksinasi secara agresif selain mempertingkatkan kapasiti sistem kesihatan awam.

“Kita dapati kini bilangan vaksinasi di negara ini sudah pun mencapai hampir 90 peratus, manakala kes positif telah menunjukkan penurunan yang memberangsangkan,” katanya.

Beliau turut mengingatkan agar rakyat tidak teragak-agak untuk mengambil suntikan vaksin agar lebih ramai di kalangan rakyat terlindung dari dijangkiti dengan teruk oleh virus COVID-19.

“Dengan cara itu, beban kepada sistem kesihatan awam juga akan berkurang. Ini mendorong lebih banyak kawalan sektor ekonomi dan sosial dilonggarkan dan lebih cepat kita kembali menjalani kehidupan norma baharu.

“Sudah semestinya, semua ini dapat membantu mempercepatkan lagi proses pemulihan negara,” tegasnya.

Sehubungan itu, beliau mengajak rakyat agar terus berusaha untuk kembali ke ke kehidupan norma baharu dengan yakin dan berani.

“Semoga segala usaha kita diberkati dan dipermudah untuk kebaikan bersama #KeluargaMalaysia,” katanya lagi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.