nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Individu tidak boleh divaksin perlu pengesahan pakar perubatan

4 OKT: Individu yang tidak boleh divaksin atas faktor perubatan seperti alahan kepada vaksin, perlu mendapatkan pengesahan daripada pakar perubatan berdaftar yang merawat mereka.

Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin, berkata pakar perubatan akan menasihatkan pengambilan vaksin dari jenis lain yang bersesuaian seperti ditetapkan garis panduan klinikal ditetapkan Kementerian Kesihatan.

Khairy berkata sebagai contoh, jika seseorang didapati menghidapi alahan kepada vaksin jenis Pfizer, vaksin jenis lain seperti Sinovac boleh diberikan.

Beliau berkata sekiranya individu tersebut disahkan tidak boleh mengambil sebarang jenis vaksin COVID-19 atas sebab-sebab perubatan, individu tersebut perlu mematuhi SOP dengan lebih ketat secara kendiri seperti memakai pelitup muka, memastikan penjarakan fizikal, kerap mencuci tangan dan lain-lain disebabkan individu tersebut lebih berisiko untuk mendapat jangkitan COVID19.

khairy
KHAIRY

“Individu tersebut boleh memohon sijil digital khas atau sijil pengecualian vaksinasi di MySejahtera melalui Pejabat Kesihatan Daerah (PKD) berdekatan dengan mengemukakan borang khas “Slip Penilaian Kesesuaian Menerima Vaksin COVID-19 Bagi Pesakit Dengan Masalah Kesihatan Tertentu” yang telah disahkan oleh pakar perubatan seperti berikut kepada pihak Pejabat Kesihatan Daerah berdekatan.

“Pakar perubatan di hospital swasta yang merawat individu tersebut, atau pakar perubatan atau pegawai perubatan yang merawat (semasa ketiadaan pakar perubatan) di hospital kerajaan yang berpakar, atau pakar perubatan keluarga di klinik kerajaan.

“Jika permohonan adalah lengkap dan mengikuti syarat yang telah ditetapkan, sijil digital melalui MySejahtera akan diperoleh dalam tempoh satu minggu,” katanya ketika menjawab soalan di sesi jawab lisan di Parlimen, sebentar tadi.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan dikemukakan oleh Ahli Parlimen Warisan-Kota Belud, Isnaraissah Munirah Majilis yang meminta Menteri Kesihatan menyatakan alternatif yang tersedia buat individu yang tidak boleh divaksinasi atas faktor-faktor berkaitan kemudaratan kesihatan.

Isnaraissah juga meminta Menteri Kesihatan menjelaskan sama ada pewujudan dokumentasi yang dikhususkan bagi golongan tersebut untuk  tujuan pergerakan fizikal.

Sementara itu, Khairy berkata data mengenai kesan sampingan serius pengambilan vaksin COVID-19 akan dimuat naik di laman sesawang Kementerian Kesihatan, hari ini.

Khairy berkata perkongsian berkenaan bertujuan membolehkan orang ramai mengakses maklumat tepat mengenai keberkesanan dan kesihatan vaksin COVID-19.

“Langkah ini antara lain bagi memupuk keyakinan dalam kalangan individu tegar yang menolak vaksin COVID-19, sekali gus memberi maklumat tepat dan terperinci mengenai pelalian itu.

“”Saya harap akan lebih ramai lagi yang masih tegar untuk tak mahu terima vaksin akan tampil mendapatkan maklumat terperinci (mengenai pelalian COVID-19).

“Kita sentiasa bersedia untuk memberi maklumat kepada sesiapa pun berkenaan keberkesanan dan kesihatan vaksin COVID-19,” katanya

Get real time updates directly on you device, subscribe now.