nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Ukraine : Biden sifatkan Russia tanpa rasa malu langgar peraturan antarabangsa

22 SEPT : Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden menyifatkan Russia tanpa ada rasa malu melanggar peraturan antarabangsa apabila menceroboh Ukraine.

Biden berkata demikian dalam ucapannya di Perhimpunan Agung PBB (UNGA), beberapa jam selepas Presiden Russia, Vladimir Putin mengerah pasukan simpanan tentera untuk bertempur di Ukraine, yang didakwa Barat sebagai langkah terdesak Kremlin.

“Biar kita berbicara secara berterus terang. Anggota tetap UNSC menceroboh jirannya, cuba menghapuskan negara berdaulat ini daripada peta,” kata Biden di Perhimpunan Agung PBB Ke-77 di New York.

Kenyataan itu dibuat ketika beliau menyatakan komitmen menyalurkan lebih banyak bantuan makanan dan menyokong pertambahan kerusi dalam Majlis Keselamatan PBB (UNSC) untuk negara membangun.

Selepas mengecam Russia secara terus, fokus ucapan Biden memberi tumpuan pada negara membangun, di mana kemarahan mula timbul terhadap perbelanjaan besar-besaran Barat untuk menyumbang senjata kepada Ukraine.

Biden turut mengumumkan suntikan dana tambahan berjumlah AS$2.9 bilion (RM13.2 bilion) bagi mengatasi isu keselamatan makanan global, yang semakin buruk sejak pencerobohan Ukraine, negara pengeksport bijian utama.

Beliau turut menyatakan sokongan terhadap cadangan memperluas UNSC, idea yang sudah diutarakan sejak puluhan tahun lalu namun tidak pernah dipandang berat oleh AS.

Menurut Biden, AS akan menyokong pertambahan kerusi tetap untuk Afrika dan Amerika Latin, di samping sokongannya sebelum ini untuk Jepun dan India.

Beliau turut berjanji bahawa AS akan ‘mengelak menggunakan kuasa veto, kecuali dalam situasi yang jarang dan luar biasa, bagi memastikan majlis ini kekal berwibawa dan berkesan’.

Sejak beberapa tahun kebelakangan, Rusaia menjadi negara paling kerap menggunakan kuasa veto. AS, China, Perancis dan Britain juga pernah menggunakan veto, yang juga legasi dinamik kuasa pada penghujung Perang Dunia Kedua.

UNGA kali ini dilaksanakan secara bersemuka selepas dua tahun akibat pandemik, dengan hanya seorang pemimpin dibenarkan berucap menerusi video, iaitu Presiden Ukraine, Volodymyr Zelensky.

Ketika pemimpin dunia bersidang, sekutu Russia mengumumkan akan melaksanakan referendum terhadap wilayah Ukraine yang dikawal negara komunis itu, manakala Putin mengerah pasukan tentera simpanan.

Presiden Perancis, Emmanuel Macron, menegaskan dunia perlu memberi ‘tekanan maksimum’ terhadap Putin, di mana keputusannya ‘akan terus meminggirkan Russia’, manakala Kesatuan Eropah (EU) akan mengadakan mesyuarat tergempar di New York bagi membincangkan kenyataan Putin.

“Sekatan baharu (terhadap Russia) pastinya akan dibentangkan dalam mesyuarat berkenaan,” kata Ketua Dasar Luar EU, Josep Borrell kepada media.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.