nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tuduh kerajaan gagal heret negara kepada ketidakstabilan politik

23 SEPT : Tindakan kumpulan Tan Sri Muhyiddin Yassin yang terus menuding jari dan menuduh kerajaan hari ini “gagal” hanya akan mengheret satu lagi episod ketidakstabilan politik seperti pernah berlaku sebelum ini, demikian tegas Setiausaha politik kepada Perdana Menteri, Datuk Syed Fazmi Sayid Mohammad.

Menerusi satu kenyataan, beliau berkata, kerajaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berusaha mencari jalan dan kaedah terbaik untuk meminimumkan kesan krisis ekonomi dan menjadi tanggungjawab semua pihak termasuk BERSATU yang turut berada dalam kerajaan bersama menanganinya.

“Menuding jari dan menuduh kerajaan hari ini ‘gagal’ bila mana bekas PM8 Muhyiddin masih menjawat jawatan pengerusi Majlis Pemulihan Negara (MPN) dan ditambah dengan jumlah menteri Kabinet daripada BERSATU yang masih berada dalam kerajaan hanya akan mengheret satu lagi episod kepada kecamukan politik yang akhirnya boleh membawa kepada ketidakstabilan politik yang pernah berlaku sebelum ini.

“Usaha menstabilkan politik telah berjaya dicapai sehingga hari ini dan ianya harus dikekalkan demi memastikan setiap usaha kerajaan tidak terjejas dan terbantut,” katanya dalam kenyataan tersebut.

Beliau berkata demikian sebagai kenyataan bekas setiausaha sulit kepada Muhyiddin, Datuk Marzuki Mohamad, malam tadi yang menasihatkan pentadbiran Ismail Sabri supaya tidak terperangkap dengan sindrom penafian, selain menyatakan rakyat “tidak termakan dengan nilai keluaran dalam negeri kasar (KDNK)”.

Ia susulan kenyataan balas Syed Fazmi kepada Marzuki yang menyatakan Perdana Menteri tidak gagal mengurus ekonomi merujuk kepada “angka-angka” seperti kadar pengangguran rendah, 3.8%, manakala inflasi dikatakan “terkawal”.

Sebelum itu, Marzuki juga mendakwa rakyat lebih berpuas hati dengan kepimpinan Presiden BERSATU itu berbanding Perdana Menteri daripada UMNO, merujuk kepada Ismail Sabri berdasarkan kajian dilakukan Merdeka Centre yang menunjukkan markah purata Muhyiddin sepanjang berkhidmat sebagai perdana menteri ialah 67% sementara Ismail 45%.

Mengulas lanjut, Syed Fazmi berkata Marzuki tidak boleh terikat dengan satu pelaporan ekonomi saja untuk mengukur tahap pemulihan ekonomi negara.

“Jika kita mahu bercakap soal pemulihan negara pasca pandemik dalam apa jua aspek kita harus melihatnya secara rasional dan tidak hanya terikat dengan satu tajuk ekonomi semata sehingga membandingkan peratusan pencapaian antara PM8 dan PM9 .

“Sektor ekonomi merupakan satu sektor atau tajuk besar yang selalu kita lihat dan menjadi ukuran kepada kedudukan negara kita.

“Persatuan Rantaian Runcit Malaysia (MRCA) menyemak naik kadar pertumbuhan tahunan industri runcit negara bagi tahun 2022 kepada 13.1% daripada 6.3% sebelum ini berikutan unjuran prestasi lebih kukuh dalam suku kedua 2022. Apakah ini juga fakta yang mahu disorok atau tidak diambil kira oleh Dr Marzuki?,” soal Syed Fazmi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.