nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Gempa bumi kuat gegar kepulauan Solomon

22 NOV : Gempa bumi kuat magnitud tujuh menggegarkan Kepulauan Solomon tengah hari tadi, menyebabkan meja terbalik dan orang ramai bertempiaran lari.

Tiada laporan awal mengenai kemusnahan besar harta benda atau kemalangan jiwa, malah amaran tsunami yang dikeluarkan sebelum ini ditarik balik selepas gegaran beransur kurang.

Jurucakap kerajaan, George Herming, berkata beliau berada di pejabatnya di tingkat dua sebuah bangunan di ibu negara, Honiara, apabila gempa menggegarkan bandar itu, memaksanya berlindung di bawah meja.

Peta menunjukkan lokasi gempa bumi kira-kira 18 kilometer ke barat daya Malongo, Kepulauan Solomon, yang menggegarkan ibu negara, Honiara. – Foto EPA

“Gegaran yang amat kuat membuatkan semua terkejut, meja, kerusi dan buku berselerakan tetapi tiada kerosakan besar pada struktur bangunan,” katanya.

Herming berkata, Kepulauan Solomon, yang mempunyai sekitar 700,000 penduduk, tidak mempunyai banyak bangunan pencakar langit yang berisiko rosak akibat gempa bumi.

Bagaimanapun, ramai orang panik dan berlaku kesesakan lalu lintas apabila semua bergegas memandu kenderaan menuju ke tempat tinggi.

Wartawan bebas, Charley Piringi, berkata dia sedang berdiri di luar sekolah di pinggir Honiara apabila gempa bumi melanda, menyebabkan kanak-kanak bertempiaran lari.

“Gempa bumi menggegarkan seluruh kawasan persekitaran, ia amat besar, kami semua terkejut dan ramai berlari ke sana sini,” katanya.

Pusat gempa dikesan di kawasan lautan, sekitar 56 kilometer (km) ke barat daya Honiara pada kedalaman 13km, menurut Pemantau Geologikal Amerika Syarikat (AS).

Pusat Amaran Tsunami Pasifik pada awalnya, memberi amaran mengenai kemungkinan ombak besar di wilayah itu tetapi kemudian menolak kemungkinan wujud ancaman tsunami.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.