nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PM mahu kementerian, agensi pertingkat kecekapan khidmat kepada rakyat

7 FEB: Kementerian dan agensinya perlu meningkatkan kecekapan dalam urusan penyampaian perkhidmatan membabitkan rakyat secara terus.

Selain itu, penjawat awam perlu bekerja secara ikhlas dan membebaskan rakyat daripada segala bentuk penindasan serta perhambaan.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim membuat teguran itu pada Perjumpaan Bulanan dengan Warga Jabatan Perdana Menteri, di Dewan De’ Seri Endon, di Putrajaya, pagi ini.

“Kalau dalam kerja kita, jabatan kita, negara kita, tidak boleh terlepas daripada keikhlasan kita untuk bebaskan (rakyat).

“Dalam konteks kupasan ulama silam, disebut bebaskan manusia daripada perhambaan. Kupasan ulama semasa mengaitkan dalam apa bentuk penindasan manusia itu dihambakan atau separa hamba.

“Bebaskan rakyat kita warga kita dan manusia itu daripada segala bentuk penindasan, perbodohkan rakyat, ambil harta rakyat hingga hak mereka tersisih,” katanya.

Anwar turut menegur urusan di kementerian atau agensi yang mengambil masa lama jika tidak ditangani akan menimbulkan keresahan rakyat.

Menurutnya, beliau sering meletakkan situasi tersebut ke atas diri bagi memahami keadaan rakyat.

“Saya selalu ambil contoh apa kata kalau saya yang terpaksa berbaris di situ.

Atau pun kalau dikata dalam kajian perbendaharaan, Khazanah, Unit Perancang Ekonomi (EPU) mengenai kadar kemiskinan yang menurun, miskin tegar, saya kata apa kata kalau keluarga saya dalam kategori itu?” soal Anwar.

Beliau berkata, dengan tindakan meletakkan diri sendiri berada di dalam situasi tersebut, barulah maksud membebaskan manusia dari segala bentuk perhambaan seperti terkandung di dalam surah al-Balad dapat dicapai.

Anwar berkata, gesaan yang dilakukannya bersama menteri kabinet selepas mengambil alih pentadbiran negara adalah dengan niat yang baik.

“Ada orang tegur tidak patut saya asyik menyebut perkara lama tetapi imej, ekonomi negara dan ketelanjuran negara itu tidak boleh dinafikan,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.