nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Speaker DUN Selangor isytihar kekosongan kerusi Batang Kali

16 FEB: Dewan Negeri (DUN) Selangor hari ini mengisytiharkan kekosongan kerusi Batang Kali, ekoran kegagalan wakil rakyat berkenaan, Harumaini Omar hadir diri tanpa kebenaran, semasa persidangan dewan melebihi enam bulan.

Harumaini yang mewakili parti PEJUANG didapati tidak hadir persidangan sejak 28 Julai tahun lalu.

Speaker DUN Selangor, Ng Suee Lim, berkata pengisytiharan itu mengikut Perkara LXIX Undang-Undang Tubuh Kerajaan Selangor 1959.

Beliau akan menghantar makluman pengisytiharan kekosongan kerusi itu kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dalam masa terdekat.

“Tahun lalu, DUN Selangor bersidang dari 14 hingga 18 Mac, 21 Mac, 25 hingga 29 Julai, 1 hingga 2 Ogos, 23 hingga 30 November, 1 hingga 2 Disember dan 5 hingga 6 Disember dalam Penggal Kelima DUN Selangor Yang Keempat Belas Tahun 2022.

“Penyata Rasmi dan Buku Kedatangan Ahli DUN Selangor menunjukkan ADUN Batang Kali, Harumaini Omar, didapati tidak hadir tanpa kebenaran Speaker DUN Selangor pada keseluruhan persidangan dewan dari 23 hingga 30 November 2022, 1 hingga 2 Disember 2022 dan 5 hingga 6 Disember 2022.

“Tiada rekod dalam Pejabat DUN Selangor dan Pejabat Speaker yang menunjukkan Yang Berhormat memohon kebenaran daripada Speaker untuk tidak hadir pada persidangan berkenaan,” katanya dalam sidang media khas di Lobi Dewan Annex SUK, di Shah Alam, hari ini.

Suee Lim berkata, berdasarkan rekod Penyata Rasmi dan Buku Kehadiran, tarikh akhir kehadiran Harumaini ke persidangan dewan adalah pada 27 Julai tahun lalu.

“Memandangkan tempoh enam bulan dikira bermula dari tarikh 28 Julai, maka seperti yang diperuntukkan di bawah Perkara LXIX Undang -Undang Tubuh Kerajaan Selangor 1959, tempoh ketidakhadiran Yang Berhormat Batang Kali melebihi enam bulan.

“Maka, pada menjalankan kuasa saya sebagai Speaker Dewan Negeri Selangor di bawah Perkara LXIX Undang-Undang Tubuh Kerajaan Selangor 1959, saya dengan ini mengisytiharkan kerusi Yang Berhormat Harumaini Omar adalah kosong berkuat kuasa dari 28 Januari,” katanya.

Harumaini adalah calon BERSATU pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) yang dilangsungkan pada 2018.

Kelerusi itu dimenangi apabila mengetepikan dua calon lain termasuk penyandang Datuk Mat Nadzari Ahmad Dahlan daripada Barisan Nasional (BN) dan seorang lagi calon dari PAS, Mohd Hasnizan Harun.

Harumaini memenangi kerusi berkenaan dengan majoriti 8,315 undi apabila memperoleh 21,536 undi berbanding 13,221 undi yang diperoleh Mat Nadzari.

Apabila BERSATU meninggalkan Pakatan Harapan (PH) pada Februari 2020, Harumaini enggan menyertai langkah itu, sebaliknya menyertai PEJUANG.

Dengan pengisytiharan ini, Swee Lim, berkata Harumanini hilang kelayakan sebagai ADUN dan segala elaun dan gaji sebagai ADUN Batang Kali hanya akan diberi setakat bulan lalu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.