nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Hasil IPR jangan bersifat sementara kata MP Tenggara

1 MAC: Kerajaan disaran mengambil kira pendekatan dan mekanisme yang akan digunakan dalam melaksanakan Inisiatif Pendapatan Rakyat (IPR) supaya keputusan progaram itu tidak bersifat sementara.

Ahli Parlimen BN Tenggara, Manndzri Nasib berkata beliau tidak mahu keputusan IPR itu nanti hanya mampu bertahan setahun sahaja.

“Kita tidak mahu pada bulan sekian peserta telah teranjak ke status miskin kemudian setelah beberapa tempoh tidak miskin lagi tetapi lepas setahun kembali kepada keluk miskin dan miskin tegar.

“Jadi pelaksanaan IPR ini saya cadangkan supaya ambil kira juga pendekatan-pendekatan…mekanisme yang akan dilaksanakan supaya ia realistik untuk dijayakan,” katanya ketika membahaskan Rang Udang-Undang Perbekalan 2023 di Dewan Rakyat, hari ini.

Sebelum ini kerajaan mensasar 100,000 peserta daripada isi rumah miskin tegar dan B40 yang menyertai IPR berupaya menjana pendapatan sekurang-kurangnya RM2,000 sebulan bagi membolehkan mereka keluar daripada garis kemiskinan.

IPR membabitkan tiga model iaitu Inisiatif Usahawan Tani (INTAN), Inisiatif Usahawan Makanan (INSAN) dan Inisiatif Operator Perkhidmatan (IKHSAN).

Dalam pada itu katanya, kerajaan juga perlu memastikan aktiviti ekonomi itu nanti memenuhi keperluan komuniti setempat.
Perancangan untuk memastikan aktiviti ekonomi disertai hendaklah memenuhi keperluan komuniti setempat terutama dalam sektor pertanian dan makanan untuk memastikan permintaan berterusan juga adalah tepat.

“Kerajaan juga perlu cakna dengan keadaan geografi dan lokasi keusahawanan untuk dilaksanakan melalui IPR ini terutama kawasan yang terdedah kepada bencana banjir dan juga serangan haiwan seperti gajah,” katanya.
Oleh NUR EISYA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.