nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Sudah masa kajian semula gaji penjawat awam

1 MEI: Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata sudah sampai masanya penilaian dan kajian semula dibuat terhadap gaji penjawat awam yang tidak memuaskan khususnya di peringkat rendah.

Perdana Menreri berkata demikian pada sambutan Hari Pekerja 2023 bertema “Pekerja Pemangkin Wadah Malaysia Madani” di Putrajaya hari ini.

Anwar yang juga Menteri Kewangan berkata, beliau mengambil maklum tentang gaji penjawat awam yang tidak memuaskan khususnya di peringkat rendah.

Katanya kerajaan meneliti tuntutan Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) dan Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) umpamanya mengenai gaji penjawat awam.

“Bagi saya tempoh setahun, kalau ada trend peningkatan hasil, yang utama adalah upah penjawat awam.

“Sementara itu, segala bonus dan apa-apa kemudahan termasuk kesihatan, pendidikan yang harus kita dibantu, saya akan segerakan sebaik sahaja ada peruntukan,” katanya.

Pada majlis itu, Anwar turut mengumumkan peruntukan tambahan RM1 juta masing-masing kepada MTUC dan Cuepacs bagi memperkemas pengurusan kesatuan sekerja itu.

Anwar berkata beliau tidak mahu ketegangan antara kesatuan sekerja dengan kerajaan berhubung tuntutan dan rungutan yang dihadapi golongan pekerja.

Beliau turut meminta Menteri Sumber Manusia dan Ketua Setiausaha Kementerian Sumber Manusia memberi ruang sepenuhnya kepada MTUC dan Cuepacs untuk berbincang dan berunding.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.