nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lapan negeri berisiko cuaca kering, panas melampau

5 MEI: Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) menyenaraikan lapan negeri yang mudah dipengaruhi fenomena El-Nino yang menyebabkan cuaca kering dan panas melampau berdasarkan pengalaman kejadian El-Nino tahun 2015-2016.

Negeri terbabit adalah Perlis, Kedah, Perak, Selangor, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang dan Johor.

SPAN dalam kenyataan berkata, berdasarkan laporan Jabatan Meteorologi Malaysia, kebarangkalian berlakunya El-Nino adalah sekitar 57 peratus pada bulan Jun hingga September 2023.

Ianya
dijangka meningkat kepada 62 peratus pada September sehingga November 2023.

El-Nino berlaku akibat peningkatan suhu Lautan Pasifik secara mendadak, sekali gus akan mengakibatkan perubahan kepada sistem iklim, terutamanya peningkatan suhu di permukaan dan pengurangan jumlah taburan hujan di Malaysia.

Pada masa sama, SPAN mahu semua pengendali operator air menyediakan pelan persediaan bagi menghantar lori tangki ke kawasan yang dijangkakan mengalami gangguan bekalan air.

“Jika perlu, menempatkan tangki-tangki statik di kawasan kritikal atau tinggi (bertekanan rendah) yang dikenal pasti menghadapi kekurangan bekalan air semasa kemarau dan waktu puncak,” katanya kenyataan itu lagi.

Operator air juga diminta untuk bersiap siaga dengan jentera, kenderaan, alat kelengkapan dan tenaga kerja untuk menjalankan kerja-kerja pembaikan dengan seberapa segera sekiranya berlaku kerosakan di loji atau insiden paip pecah.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.