nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Biar pengguna mohon subsidi bersasar cadang PPIM

23 MEI: Kerajaan disaran mengagihkan subsidi bersasar kepada golongan memerlukan melalui permohonan pengguna itu sendiri.

Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Nadzim Johan berkata kerjasama ketua kampung dan jawatankuasa masjid atau surau amat diperlukan dalam melancarkan proses itu.

“Kalau ikut dasar (subsidi) untuk bantu mereka yang sangat terkesan atau yang sangat memerlukan. Cuma saya lebih setuju jika mereka (pengguna) minta subsidi yang mereka mahu.

“Sekarang yang tak minta dan tak perlukan pun dapat (nikmati subsidi). Maka lebih elok bagi pada siapa yang minta. Yang tak minta tak apalah, kita anggap dia tak mahu.

“Tapi kena (pemutihan) sebab ramai yang dulu susah, sekarang senang. Jadi kita tak terlepaslah. Laporan daripada AJK masjid, ketua-ketua kampung penting…mereka perlu ada peranan masing-masing.

“Kerajaan kata nak guna PADU (Pangkalan Data Utama) boleh tapi kita besarkan sistem penapisan itu oleh orang lain juga sama ada NGO, jawatankuasa masjid. Bagilah,” katanya kepada BBC Portal ketika dihubungi.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam mengumumkan kerajaan memutuskan golongan berpendapatan tinggi atau T20 tidak lagi akan menerima subsidi sama ada untuk penggunaan elektrik mahupun untuk menunaikan haji.

Katanya kerajaan juga tidak akan menaikkan tarif elektrik namun hanya yang layak bakal menerima subsidi yang bakal ditapis oleh PADU.

Mengulas lanjut, Nadzim berkata sejak sekian lama golongan yang berkemampuan menikmati subsidi dalam banyak item termasuk petrol dan minyak masak.

“Contohnya subsidi minyak petrol…yang tak minta pun dapat sekarang ini. Minyak masak, tepung…yang tak ada (minta) jangan bagilah. Itu untuk mendidik masyarakat kita” katanya.

Ketika ditanya soal penarikan subsidi haji untuk golongan T20, Nadzim berkata ibadah itu sememangnya untuk umat Islam yang berkemampuan.

“Ini berkait dengan agama, kalau boleh bagi (subsidi), bagilah. Kalau kita mampu, okaylah. Tapi haji ini bagi mereka yang mampu saja kalau nak ikutkan,” katanya.
Oleh NUR EISYA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.