nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lanjutan struktur semula hutang diperoleh Sapura Energy

9 JUN: Tempoh lanjutan selama sembilan bulan dari 11 Jun 2023 hingga 10 Mac 2024 diberikan kepada Sapura Energy Berhad untuk cadangan penstrukturan semula hutang.

Perintah itu dikeluarkan Mahkamah Tinggi  pada 8 Mac 2023 menurut Seksyen 366 dan 368 Akta Syarikat, akan tamat tempohnya pada 11 Jun 2023.

Menurut Sapura Energy, perintah itu membolehkan setiap syarikat memanggil pemiutangnya untuk bermesyuarat bagi mempertimbangkan dan meluluskan cadangan skim pengaturan dan kompromi sebagai sebahagian daripada rancangan penstrukturan semula hutang bagi seluruh kumpulan syarikat berkenaan.

“Perintah Sekatan itu juga akan membantu syarikat yang terbabit dengan pemiutang tanpa diganggu oleh ancaman litigasi yang boleh menjejaskan operasi mereka,” katanya dalam kenyataan kepada Bursa Malaysia.

Katanya, lanjutan itu perlu bagi syarikat memuktamadkan skim yang dicadangkan dengan pembiayanya dan pemiutang lain, berikutan kemajuan ketara dalam rundingan untuk menyelesaikan masalah hutang tidak mampan dan hutang tertunggak mereka.

Sebaik sahaja skim yang dicadangkan itu dilaksanakan, Sapura Energy dan anak syarikat akan berusaha ke arah kemajuan seterusnya, iaitu mesyuarat yang diarahkan oleh mahkamah yang dijangka pada penghujung Oktober 2023.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Sapura Energy, Datuk Mohd. Anuar Taib berkata, walaupun pihaknya mengakui proses rundingan yang panjang kerana kerumitan dan saiz penstrukturan semula, beliau yakin syarikat kini menghampiri beberapa kemajuan terakhir.

“Komitmen kami kekal dan kami berazam untuk melindungi nilai semua pemegang kepentingan ekosistem minyak dan gas kami,” katanya.

Skim penstrukturan semula yang dicadangkan akan termasuk pelaburan kewangan yang berpotensi daripada wira penyelamat iaitu kira-kira RM1.8 bilion, yang akan meneruskan matlamat kumpulan untuk memelihara ekosistem industri.

Sementara itu, Sapura Energy telah mengesahkan kira-kira RM1.5 bilion dalam tuntutan daripada kira-kira 2,000 vendor melalui pelaksanaan Bukti Hutangnya yang melibatkan pemiutang perdagangan. 

Fasa adjudikasi hampir lengkap, dengan hanya lapan tuntutan masih diproses.

Untuk menangani status PN17 Syarikat, Sapura Energy telah melantik MIDF Amanah Investment Bank sebagai penasihat utama untuk membantu merangka pelan penyusunan semula. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.