nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Menteri, timbalan wajib ada di Parlimen ketika bersidang

Nampaknya ramai keliru dan tidak faham dengan konvensi Parlimen. Sejak dulu, jemaah menteri memutuskan ketika Parlimen bersidang, menteri dan timbalan menteri hendaklah memberi keutamaan kepada Parlimen dan tidak boleh berada di luar Kuala Lumpur.

Ketika YB Menteri menjawab soalan lisan dan menggulung perbahasan, timbalan menteri sepatutnya berada di dalam Dewan Rakyat mendengar atau menjadi back up kepada menteri jika berlakunya kecemasan.

Saya mengambil maklum tentang YB Menteri Kesihatan tidak sihat hari ini dan telah membuat acknowledgement di dalam ruang komen. Saya tidak mempersalahkan menteri kerana masalah kesihatan.

Akan tetapi, 2 perkara yang kerajaan perlu teliti semula:

1. Bagaimana Timbalan Menteri  boleh mengadakan program di Johor Bahru? Dalam kes seumpama ini, hantar KSU atau KP Kesihatan menyempurnakan majlis di JB, selesai masalah. Itu perkara biasa yang pernah dilakukan!

2. Adakah jemaah menteri membuat arahan baharu agar timbalan menteri boleh menghadiri majlis di luar Kuala Lumpur semasa Parlimen sedang bersidang? Bila arahan ini dikeluarkan? Selama ini, jemaah menteri tak kira zaman pemerintahan siapa memang mensyaratkan timbalan menteri perlu setiap hari, wajib ke Dewan Rakyat. NO EXCUSE!

Wakil kerajaan yang menjawab bagi pihak Kementerian Kesihatan tidak wajar mengeluarkan tuduhan liar kononnya pembangkang membuat tohmahan. Ini pasti mengundang kritikan daripada pihak pembangkang. Realiti ialah tiada menteri atau timbalan menteri kesihatan menjawab soalan lisan. 

Perkara yang sama juga berlaku pada waktu pertanyaan soalan lisan hari Rabu 25/10/23 di mana YB Menteri Ekonomi tidak hadir kerana sedang dirawat di hospital (kita terima alasan ketidakhadiran dan doakan YB Rafizi cepat sembuh). Akan tetapi, timbalan menteri ekonomi turut tidak hadir ke Parlimen. Akhirnya, Menteri KPKT pula menjawab bagi pihak Kementerian Ekonomi. Adakah kita rela melihat perkara yang sama berulang? Tak patut! Institusi Parlimen perlu dihormati!

Saya terima alasan ketidakhadiran YB Menteri Kesihatan ke Parlimen pagi hari ini dan sekali lagi mendoakan YB Menteri Kesihatan cepat sembuh. Akan tetapi, saya tetap rasa terpanggil untuk mendedahkan segala kecacatan yang boleh diperbaiki oleh kerajaan.

Yang baik itu dijadikan teladan,

Yang buruk itu dijadikan sempadan!

Ahli Parlimen Ayer Hitam,

Datuk Seri Wee Ka Siong.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.