nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kemas tambah kelas bermula Mac depan : Zahid

7 DIS : Kerajaan menambah kelas pendidikan awal kanak-kanak Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) bermula Mac tahun depan.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata penambahan kelas itu melibatkan 53 premis pembelajaran sedia ada.

Katanya, perluasan operasi itu melibatkan kos RM3.1 juta setahun meliputi pembayaran gaji, utiliti, geran perkapita dan bantuan makanan tambahan.

“Perluasan pengoperasian ini melibatkan tambahan kelas di premis sedia ada yang mendapat permintaan tinggi dan langkah ini dijangka akan memberikan pertambahan akses pendidikan berkualiti serta bermanfaat kepada lebih 1,300 kanak-kanak.

“Langkah ini diharap dapat meringankan beban kos pendidikan pra-sekolah yang perlu ditanggung ibu bapa ketika ini,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menggulung perbahasan Rang Undang-Undang Perbekalan 2024 bagi kementerian itu di Dewan Negara, hari ini.

Dalam pada itu kerajaan juga meluluskan cadangan pembinaan 10 pusat pendidikan awal kanak-kanak Kemas bagi tahun 2024 dengan kos berjumlah RM30.7 juta.

Menurut Ahmad Zahid, setakat ini terdapat 10,693 taman bimbingan kanak-kanak (Tabika) Kemas dan 563 taman asuhan kanak-kanak (Taska) di seluruh negara dengan kedua-duanya menawarkan pendidikan kepada lebih 228,000 kanak-kanak berusia dua hingga enam tahun melibatkan 12,160 tenaga pengajar.

Sementara itu, beliau yang juga Menteri Kemajuan Desa dan Wilayah berkata pelantikan baharu bagi Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung Persekutuan (JPKKP) di negeri-negeri yang tidak sealiran dengan Kerajaan Persekutuan akan dibuat pada bulan Januari depan.

Beliau berkata kecuali Sarawak, pelaksanaan JPKKP itu dipersetujui jemaah menteri pada mesyuarat 12 Julai lepas.

“Negeri-negeri yang sealiran dengan Kerajaan Persekutuan yang lain kita mengguna pakai Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK).

“Untuk Sarawak kerajaan setuju kekal dengan Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK)…ini satu keistimewaan untuk Sarawak,” katanya.

Pelaksanaan JKKK di Sarawak adalah melalui Kerajaan Negeri sendiri selaku Pihak Berkuasa Melantik (PBM).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.