nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PM serah pada Gabenor BNM jawab prestasi ringgit

20 FEB : Persoalan mengenai prestasi ringgit akan dijawab Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Datuk Shaik Abdul Rasheed Abdul Ghaffour.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata demikian ketika menjawab pertanyaan media, hari ini.

“(Mengenai) ringgit, gabenor ada di sini,” katanya ringkas.

Ia susulan mata wang tempatan terus merekodkan prestasi lemah berbanding dolar Amerika Syarikat (AS).

Laporan BH menyebut pada 9 pagi tadi, ringgit berkurangan kepada 4.7870/7930 berbanding dolar AS daripada 4.7850/7890 semasa ditutup pada Isnin.

Penurunan berterusan ringgit berpotensi meletakkan mata wang tempatan itu melepasi rekod paras terendahnya ditambah pula dengan kelemahan eksport serta pengukuhan dolar AS.

Ringgit hanya berada dua peratus lagi untuk mencecah RM4.8850 setiap dolar AS, paras kali terakhir dilihat pada 1998 apabila krisis kewangan Asia menjejaskan mata wang serantau.

Mata wang tempatan telah jatuh hampir empat peratus tahun ini.

Ketua Penyelidikan Asia di Australia dan New Zealand Banking Group (ANZ), Khoon Goh, berkata berdasarkan data semasa terdapat risiko ringgit akan mencapai paras terendah baharu sepanjang masa.

“Eksport tidak pulih tidak seperti di ekonomi Asia lain dan pertumbuhan ekonomi mungkin kekal hambar,” katanya kepada Bloomberg.

Memetik laporan Bloomberg Intelligence, ekonomi China yang meruncing menjejaskan eksport Malaysia yang telah merosot untuk bulan ke-10 berturut-turut pada Disember.

Walaupun Malaysia masih mencatatkan lebihan akaun semasa, nisbahnya kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) telah jatuh kepada paras hampir terendah dalam tempoh 20 tahun, mengehadkan sokongan untuk mata wang.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.