nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rafizi nafi PADU digodam

20 FEB : Menteri Ekonomi, Rafizi Ramli menolak dakwaan sebuah forum dalam talian bahawa sistem Pangkalan Data Pusat (PADU) digodam.

Ia susulan kumpulan penggodam yang dikenali sebagai R00TK1T mendakwa sudah mencuri data Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN),sebuah agensi di bawah Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Menurutnya Rafizi, portal tersebut perlu mencari sumber yang sahih dan bukan menyebarkan maklumat salah.

“Terima kasih kerana tidak menyemak fakta terlebih dulu.

“Sekurang-kurangnya anda patut hubungi @paduofficial_ untuk pengesahan,” katanya dalam hantaran di platform X pada Isnin.

Terdahulu, Lowyat.net melaporkan  PADU serta LPPKN digodam kumpulan dikenali sebagai R00TK1T.

Menurut forum itu, penggodam mendakwa mencuri data daripada PADU dan turut mendakwa kumpulan berkenaan menceroboh infrastruktur keselamatan LPPKN serta mencuri data bernilai lebih 27GB daripada pelayannya.

Lowyat.net kemudian menjelaskan PADU yang dikatakan digodam R00TK1T merujuk kepada Unit Pengurusan dan Penyampaian Perkhidmatan LPPKN.

Sementara itu, Ketua Perangkawan Jabatan Perangkaan Malaysia (DOSM), Datuk Seri Dr Mohd Uzir Mahidin mengesahkan dakwaan itu palsu.

Mohd Uzir berkata pihak PADU juga sudah membuat penafian mengenai penyebaran maklumat berkenaan menerusi aplikasi X, semalam.

Bagaimanapun, pihak LPPKN masih belum mengeluarkan kenyataan rasmi mengenai kesahihan dakwaan tersebut 

Pada 2 Januari lalu, PADU dilancarkan sebagai langkah bagi memastikan tidak berlaku ketirisan dalam pemberian bantuan dan subsidi yang selama ini dinikmati golongan tidak sepatutnya.

Pengenalan sistem itu selaras dengan pendekatan transformasi digital negara dengan jaminan setiap kemudahan kerajaan akan dinikmati penerima yang berhak.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.