nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

IJN hanya benar pesakit stabil discaj, dirujuk ke pusat jantung KKM lain

27 FEB : Pesakit yang stabil di Institut Jantung Negara (IJN) dibenarkan keluar bagi membolehkan lebih ramai pesakit lebih kronik dirujuk dan mendapat rawatan.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Dzulkefly Ahmad berkata tindakan itu dibuat terhadap pesakit yang stabil sebelum dirujuk ke pusat jantung Kementerian Kesihatan (KKM) yang lain.

Katanya, KMM menggunakan pembiayaan tahunan Persekutuan yang diterima daripada Kementerian Kewangan bagi merujuk pesakit jantung ke lJN.

“KKM mempunyai tujuh hospital yang mempunyai Perkhidmatan Kardiologi dan tiga termasuk mempunyai Perkhidmatan Kardiotorasik.

“Pusat Jantung KKM juga diuruskan Pakar Kardiologi dan Pakar Bedah Kardiotorasik yang memiliki reputasi serta bertauliah. Paling penting, KKM akan terus memastikan penjagaan dan keselamatan pesakit terbabit tidak terjejas,” katanya dalam kenyataan, semalam.

Menurutnya, kes kompleks dan pesakit jantung kritikal dirujuk ke IJN bagi mengurangkan kesesakan dan masa menunggu yang lama di pusat jantung KKM yang lain.

Terdahulu, KKM menyangkal laporan yang mendakwa IJN kini dalam proses mengeluarkan semua pesakit dalam kalangan penjawat awam dan pesara berikutan langkah penjimatan kos kerajaan.

Menurut KKM, hanya pesakit yang stabil akan dibenarkan discaj dengan tempoh pemantauan sekurang-kurangnya enam bulan hingga setahun bagi dewasa dan satu hingga dua tahun bagi kanak-kanak.

KKM berkata pesakit yang stabil kemudian akan kembali kepada hospital KKM bagi penjagaan berterusan di jabatan kardiologi dan kardiotoraks.

“Pendekatan strategik ini membolehkan kira-kira 4,000 pesakit baharu dirujuk ke IJN setiap tahun, sekali gus memaksimumkan keberkesanan kos.

“Perlu ditekankan, kos membabitkan rujukan pesakit kepada IJN dibiayai perbelanjaan Persekutuan yang disediakan Kementerian Kewangan. Walaupun perbelanjaan untuk rujukan ini meningkat setiap tahun, langkah kawalan kos yang berhemat adalah penting untuk merawat seramai mungkin pesakit dengan sumber sedia ada, selain memastikan keadilan kepada pembayar cukai,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.